Aucklandin ATP-turnaus: Isner laittaa taas kaiken peliin


Perjantaina aamuyöstä Suomen aikaa Sydneyssä ja Aucklandissa pelataan vuoden toisen ATP-viikon välieriä.

Ottelut sopivat lähinnä yökukkujille ja aamuvirkuille, sillä kummassakin kaupungissa pelit alkavat vasta aamuneljän jälkeen.

Juan Martin Del Potro-Dmitri Tursunov

Apia International -turnauksen ensimmäisessä semifinaalissa Del Potro kohtaa Tursunovin. Luvassa on jälleen hyvä testi Del Potrolle, jonka viimeöinen ottelu Radek Stepanekia vastaan meni odotetusti pitkäksi.

Turnauksen ykkössijoitettu Del Potro on vielä hieman ruosteessa, eikä miehen voittokerroin 1,26 kiinnosta. Tursunovilla on nimittäin eväitä ainakin kiusata Del Potroa, joka on juhlinut Sydneyssä turnausvoittoakin.

Kaksikko kohtasi viime kesällä Cincinnatin kovalla alustalla. Tursunov voitti silloin yhden erän. Hyvä syöttö pitää hänet pinnalla ainakin niin kauan, että veto yli 22,5 pelin puolesta kiinnostaa. Delpolle turnaus on vain lämmittelyä Australian avoimia varten, ja hän on tyytyväinen saadessaan pelituntumaa. Del Potron 2-1-voitto (3,65) on myös harkitsemisen arvoinen veto.

Toisessa semifinaalissa kohtaavat turnauksen puolustava mestari Bernard Tomic sekä karsintojen kautta mukaan päässyt Sergei Stahovski. Ottelu alkaa aamukuuden jälkeen Suomen aikaa. Aamuvirkut odottavat kertoimella 1,40 siunatun australialaisen vievän voiton. Stahovski ei ole kuitenkaan hävinnyt vielä erääkään tässä turnauksessa, joten itse suosin 1,5 erän tasoitusvetoa ukrainalaisen puolesta. Kerroin on 1,67.

Aucklandissa David Ferrer jauhoi voiton maanmiehestään Guillermo Garcia-Lopezista vaikean kolmieräisen ottelun päätteeksi. Kamppailun jälkeen Ferrer myönsi olevansa väsynyt.

Ferrerillä tuntuu kuitenkin olevan kyky siirtää väsymys syrjään. Mahdollisuudet voittoon Yen-Hsun Luta vastaan ovat hyvät. Kiinalaispelaaja on kuitenkin piinannut turnauksen ykkössijoitettua aina, kun pelaajat ovat osuneet vastakkain. Viime vuonna Lu otti Ferreriä vastaan erävoiton Aucklandissa. Pekingissä kaksi vuotta sitten Ferrer joutui luovuttamaan ottelun Luta vastaan.

John Isner-Roberto Bautista-Agut

Isner tekee jatkuvasti ylitöitä ja on siten jälleen osoittanut, miksi hänestä ei koskaan tule major-turnauksen voittajaa.

Ylivoimainen enemmistö Isnerin otteluista venyy pitkäksi. Se ei anna kropalle mahdollisuutta palautua, etenkään Grand Slamia edeltävällä viikolla.

Bautista-Agut sen sijaan hoiti viime yönä oman leiviskänsä Jack Sockia vastaan erittäin hyvin. Sadesää vaikutti ottelun kulkuun. En keksi yhtään syytä, miksi Bautista-Agut ei voisi tehdä ottelusta Isnerille vaivalloista.

Viime kauden lopussa Pekingissä espanjalainen pakotti Isnerin kolmanteen erään vastaavissa olosuhteissa. Bautista-Agutin tämänhetkinen taso riittää aiheuttamaan amerikkalaiselle ongelmia nytkin.

Viime kaudella Isner pelasi ATP-kiertueella 52 paras kolmesta -ottelua. Niistä 33 ylitti 24,5 pelin rajan, ja muutama muukin pääsi lähelle. Total-raja on asetettu juuri 24,5 peliin, ja over-veto kertoimella 1,85 on paikallaan.

Isnerillä saattaa olla nilkkavaivoja. Mahdollinen luovutus mitätöi vedon, jos se tapahtuu tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Over-veto on siis melko turvallinen ja matemaattisesti paras veto.

Pelivihje: Isner-Bautista-Agut, yli 24,5 peliä, 1,85.

Lyö vetoa ATP-tenniksestä ja katso ottelut suorana täällä!