Baselin ATP-turnaus: Gimeno-Traver voittaa Kubotin


Viikko 43 on ATP-kiertueen viimeistä edellinen turnausviikko ennen ATP-finaaleja. Viikon ohjelmassa on kaksi ATP 500 -sisäturnausta, jotka pelataan Espanjassa ja Sveitsissä.

Espanjan Valencia Open 500 -turnaus pelataan hitaalla Greenset-sisäkentällä. Alusta on kova ja suosii kärsivällisiä jauhajia. Siitä todisteeksi käy viime aikojen finalistien ja mestarien lista, jolta löytyvät esimerkiksi David Ferrerin, Juan Monacon ja Marcel Granollersin nimet.

Myös Sveitsissä Swiss Indoors -turnauksessa olosuhteet ovat varsin samankaltaiset. Pelit pelataan St. Jakobshallessa Greenset-alustalla. Kumpikin turnaus pelataan Head ATP -palloilla. Olot ovat lähes varmasti samat myös ensi viikolla Bercyssä ja todennäköisesti myös Lontoon ATP-finaaleissa.

Kummankin turnauksen ensimmäinen päivä on varsin hiljainen, sillä tänään pelataan yhteensä vain kahdeksan avauskierroksen ottelua. Valenciassa aloitetaan Suomen aikaa kello 13, Baselissa kello 15.30.

Daniel Gimeno-Traver-Lukasz Kubot

Tämä ottelu alkaa Baselissa kello 15.30. Hyppään espanjalaisen kelkkaan, sillä hän on suosikki puolalaista vastaan. Kohtaaminen on kaksikon viides keskinäinen mittelö.

Luotin Gimeno-Traveriin viime viikolla Dominc Thiemiä vastaan, mutta silloin nuori Thiem veti niukasti pidemmän korren. Wienissä kentät olivat kuitenkin nopeampia kuin Baselissa.

Gimeno-Traver on tehokas hitailla sisäkentillä. Hän on lisäksi voittanut Kubotin kaksi kertaa peräkkäin kovilla alustoilla sekä sisällä että ulkona. Kubot on kaiken kauniin päälle surkeassa vireessä. Hän on voittanut vain yhden ATP-ottelun sitten Wimbledonin.

Sekin voitto tuli aikaeroväsymyksestä kärsineestä Florian Mayerista Wienin vauhdikkailla kentillä. Baselin hitaalla alustalla Gimeno-Traver saa riittävästi aikaa hyödyntää tilaisuutensa verkolle rynnivää puolalaista vastaan.

Muissa otteluissa uskon Victor Hanescun voittavan erän Tobias Kamkea vastaan. Kamken kerroin on todella alhainen 1,34. Roger Federer puolestaan kohtaa Adrian Mannarinon neljännen kerran. Yhteensä kaksikko on mitellyt kahdeksan erää, ja niukinkin erän lopputulos on ollut Federerin eduksi 6-3.

Baselin päivän viimeisessä ottelussa villillä kortilla mukaan tullut Alex Dolgopolov kohtaa Kenny De Schepperin, joka on lähinnä kävelevä syöttökone. Dolgopolovin kerroin 1,34 on mielestäni alhainen, sillä hänen tilastonsa ennakkosuosikkina kovilla sisäkentillä näyttävät vain 13 voittoa ja 10 tappiota. Vastassa on vieläpä pelaaja, joka pystyy syöttämään itselleen toisinaan voiton altavastaajana.

Valenciassa mielenkiinnon herättää Roberto Bautista-Agut, joka on kertoimissa altavastaaja huonovireistä Kevin Andersonia vastaan. Bautista-Agutin edellinen ottelu, tappio taidoiltaan rajalliselle James Duckwortille, saa kuitenkin jättämään pelin sikseen.

Marcel Granollersin kerroin 1,50 Janko Tipsarevicia vastaan on hieman alhainen. Odotan espanjalaisen menestyvän turnauksessa, jota hän rakastaa. Näin pieneen kertoimeen ei silti tartu, sillä Tipsarevic pystyy tehokkaisiin esityksiin, jos häntä sattuu kiinnostamaan.

Kiinnostuksesta puheenollen, Fabio Fognini kohtaa Martin Klizanin Baselissa kello 19.30. Ottelu on rannevammasta kärsineen Klizanin ensimmäinen sitten US Openin. Jos slovakki on pelikunnossa ja hyvin valmistautunut, hän voi hyvinkin kiusata Fogninia. Klizanin pelikunnon arviointi on kuitenkin arvailua.

Paras veto

Gimeno-Traver voittaa Kubotin, 2,08

Lyö vetoa ATP-tenniksestä täällä!