Båstadin ATP-turnaus: Verdasco haastaa kotisuosikin, Laaksonen kohtaa Veicin


Nuori ruotsalaislahjakkuus Elias Ymer, 17, oli eilen lähellä yllätystä Båstadin ATP-turnauksessa. Ymer kiusasi pitkään Grigor Dimitrovia. Myös Markus Eriksson oli lähellä voittoa, mutta hänkin joutui nöyrtymään. Tänään kotiyleisön eteen astelee kolmas ruotsalaiseplaaja Andreas Vinciguerra.

Ymer on turnauksessa mukana villillä kortilla. Hän kohtasi viitossijoitetun Dimitrovin, joka on maailmanlistalla sijalla 29. Dimitrov meni ensimmäisessä erässä 5-4-johtoon, mutta Ymer tuli takaa ohi ja nousi 7-5-erävoittoon. Toisessa erässä Dimitrov kuitenkin paransi ja voitti 6-2. Ruotsalainen aloitti kolmannen erän hyvin ja hankki 3-2-tilanteessa itselleen mahdollisuuden syötönmurtoon. Dimitrov kuitenkin kuittasi tilanteen ässällä. 4-3-tilanteessa Ymer tuhlasi lisäksi kolme murtopalloa. Se johti turhautumiseen, kahteen kaksoisvirheeseen ja lopulta 4-6-tappioon. Siitä huolimatta Ymerin esitys oli lupauksia herättävä. Nimi kannattaa painaa mieleen.

Myös Markus Eriksson (maailmanlistan 510.) pelasi erittäin hyvin Argentiinan Martin Alundia (112) vastaan. Erikssonilla oli kaksi ottelupalloa, mutta hän ei pystynyt hyödyntämään niitä. Loppulukemat kirjoitettiin lopulta Alundin eduksi 7-5, 6-7, 7-6.

Tiistaina kentille pääsee myös kolmas ruotsalainen, ATP-listan sijalla 572 oleva Andreas Vinciguerra. Hän kohtaa turnauksessa kahdeksanneksi sijoitetun Fernando Verdascon, jonka sijoitus maailmanlistala on 35. Vinciguerra on muiden ruotsalaisten tavoin altavastaaja voittokertoimella 7,50. Myös Vinciguerran urakasta tulee todella vaikea, vaikka viime viikkoina tennismaailmassa onkin nähty yllätys poikineen. 

Myös suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen pelaa tänään. ATP-listan sijalla 216 majaileva Laaksonen kohtaa Antonio Veicin, joka on listalla sijalla 183. Veic on niukka suosikki kertoimella 1,83, altavastaaja Laaksosen kerroin on 1,94.

Kaikki päivän kaksinpeliottelut ovat Unibetin pelikohteina.

Lyö vetoa turnauksesta ja katso otteluita suorina lähetyksinä täällä!