Pariisin ATP-turnaus: Benneteau kaataa Nishikorin


Tällä viikolla vuorossa on ATP-vuoden viimeinen etappi kaikille paitsi lajin suurimmille tähdille, kun vuoden viimeinen turnaus, BNP Paribas Masters pyörähtää käyntiin.

Vuoden kahdeksan parasta pelaajaa jatkavat toki ensi viikon ATP-finaaleihin Lontooseen, mutta maailmanlistan sadan kärjestä suurin osa päättää kautensa tähän.

Tätä Masters 1000 -turnausta isännöi Pariisin Palais Omnisports -keskus. Turnaus pelataan hitaalla, kovalla sisäkentällä. Ensi viikolla Lontoossa tullaan pelaamaan samanlaisella alustalla ja palloilla. Pariisin turnauksessa nähdään usein mielenkiintoisia tuloksia.

Viime vuoden avauskierroksen 16 ottelusta altavastaaja voitti kuusi. Jloukkoon mahtui isojakin yllätyksiä, kuten Carlos Berlocqin, Albert Ramosin ja Jerzy Janowiczin voitot Denis Istominista, Feliciano Lopezista ja Philipp Kohlschreiberista.

Maanantaina pelataan yhdeksän avauskierroksen ottelua. Moni karsintojen kautta mukaan tullutta pelaajaa on kovan rasituksen kohteena, sillä alla on jo pari pelipäivää.

Tämän päivän otteluista monet saattavat kääntyä kummalle tahansa, joten vedonlyöjän kannattaa tutkia motivaatio- ja pelikuntotekijöitä.

Denis Istomin lienee paremmassa kunnossa kuin Robin Haase, mutta etenkin yhdessä ottelussa motivaatiotekijät pistävät silmään.

Kei Nishikori-Julien Benneteau

Benneteaulla on menossa taas huono jakso. Hänen ties kuinka mones yrityksensä voittaa vihdoinkin ATP-turnaus epäonnistui pari viikkoa sitten Kuala Lumpurissa Joao Sousan käsissä.

Tuolloin ranskalainen onnistui häviämään johtoasemasta, ja sen tappion nollaamiseen on varmasti mennyt viikkotolkulla aikaa. Se on näkynyt tuloksissa. Paluu Pariisiin antanee kuitenkin lisäbuustin.

Benneteaun esitys viime viikolla Valenciassa David Ferreriä vastaan oli epäilyttävän huono. Jos olisin kyyninen, väittäisin miehen hävinneen tahallaan päästäkseen valmistautumaan tähän turnaukseen. Tänään kello 20.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa mieheltä nähtäneen paljon sitoutuneempi esitys.

Nishikorillekaan tahallaan häviäminen ei ole vierasta. Se kävi selväksi viime viikolla Baselin turnauksessa, jossa Nishikori hävisi Ivan Dodigille 1-6, 2-6. En kuitenkaan usko, että Nishikori olisi säästellyt itseään Pariisiin, jossa hän on koko urallaan voittanut vain yhden ottelun.

Benneteaulla on sen sijaan tästä turnauksesta varsin hyviäkin tuloksia. Arpaonni on vain joskus ollut hankala. Benneteau ei ole koskaan hävinnyt Pariisissa kenellekään, joka olisi otteluhetkellä ollut maailmanlistalla 20. sijaa alempana. Kertoimella 1,80 Benneteau on hyvä poiminta kaksikon kolmannessa keskinäisessä yhteenotossa.

Muuten vedonlyöjän kannattaa olla tarkkana, sillä monissa otteluissa on palaneen käryä. Andreas Seppi ja Fernando Verdasco saattavat olla loukkaantuneita. Marin Cilic pelaa puolestaan ensimmäisen ottelunsa doping-pannansa jälkeen.

Bernard Tomicin ja Feliciano Lopezin väliseen otteluun en missään nimessä aio suositella vetoa. Adrian Mannarinon saldo kotimaastaan Ranskasta on huono. Epätasainen Benoit Paire ei ole vedon arvoinen kertoimella 1,28, sillä hänen vastustajansa Pierre-Hugues Herbertin iskukyky on täysi mysteeri.

Paras veto

Benneteau voittaa Nishikorin, 1,80

Lyö vetoa ATP-tenniksestä ja katso ottelut suorana täällä!