Pariisin ATP-turnaus: Nadalille vaikea avauserä Janowiczin käsittelyssä


Pariisin PNB Paribas Masters -turnauksessa jäljellä on enää 16 parasta pelaajaa. Torstaina kentillä nähdään taas tähtiä.

Eilen vihjeillämme oli enemmän kuin vähän epäonnea. Marin Cilic ei onnistunut viemään toista erää Juan Martin Del Potroa vastaan, sillä kroatialaisen eräpallo osui verkkonauhan yläosaan ja putosi takaisin Cilicin kenttäpuoliskolle.

Toinen vetoni oli voittoisa. Roger Federer ja Kevin Anderson tahkosivat yli 9,5 peliä avauserässä. Milos Raonic puolestaan osoittautui liian vahvaksi Robin Haaselle. Hollantilainen lienee pettynyt esitykseensä, mutta Raonicilta ei ole syytä ottaa mitään pois.

Itse asiassa Raonicin esitys miellytti kerrointenlaskijoita niin paljon, että hänet on nostettu suosikiksi tämän päivän ottelussaan Tomas Berdychiä vastaan. Kertoimella 1,66 kanadalainen ei tarjoa vedonlyöjälle oikein mitään.

Tässä vaiheessa alkaa olla jo todella vaikeaa arvioida, millä tasolla pelaajien motivaatio on. Roger Federerin kaltaiset tähdet ovat jo varmistaneet paikkansa Lontoon ATP-finaaleissa. Toisilla, kuten Nicolas Almagrolla, ei ole mitään mahdollisuutta niihin karkeloihin.

Roger Federer-Philipp Kohlschreiber

En usko, että Federer aikoo kuluttaa itseään turhan paljon Kohlschreiberia vastaan. Jos Kohlschreiber on iskussa, hänellä on erinomainen mahdollisuus voittaa Federer vihdoinkin.

Kohlschreiber pudotti jo Tommy Haasin, jonka motivaatio oli myös kyseenalainen. Saksalainen hävisi ottelussa vain neljä peliä. Kohlschreiber on hävinnyt Federerille kaikki seitsemän pelaajien keskinäistä kohtaamista, mutta Federer ei ole enää sitä, mitä hän oli ennen. Kohlschreiber voi ehdottomasti tavoitella voittoa tänään.

Kovalla sisäalustalla kaksikko ei ole koskaan ottanut yhteen, mutta Kohlschreiber on toisinaan haastanut sveitsiläisen tiukastikin. Vuoden 2013 Federer on varsin ailahteleva ja virhealtis, joten Kohlschreiberin pitäisi pystyä kotiuttamaan vetovoitto ainakin peli- tai erätasoituksella.

Rafael Nadal-Jerzy Janowicz

Päivän viimeinen ottelu alkaa noin kello 20 Suomen aikaa riippuen muiden otteluiden kulusta. Janowicz tavoittelee epätoivoisesti voittoa, sillä muuten puolalaista uhkaa raju pudotus maailmanlistalla.

Kesällä kärsimänsä käsivamman takia Janowicz ei kuitenkaan ole tällä hetkellä parhaassa iskussaan. Viime vuonna samassa turnauksessa Janowicz oli aivan eri pelaaja.

Nadalin esitys eilisessä niukassa voitossa Marcel Granollersista ei ollut mitenkään loistelias. Se oli kuitenkin Nadalin ensimmäinen tosipeli muutamaan viikkoon. Mies parantanee otteitaan tänään. Odotan tasaista ensimmäistä erää. Sellainen nähtiin pelaajien välillä myös kesällä Montrealin nopealla, kovalla ulkoalustalla.

Nadal ei tunnetusti ole parhaimmillaan kovilla sisäalustoilla. Pariisin kentät ovat kuitenkin niin hitaita, ettei sillä ole juuri merkitystä. Janowiczin on syötettävä parhaan kykynsä mukaan ja oltava aggressiivinen. Jos hän onnistu siinä, avauserän venyminen yli 9,5 pelin näyttää todennäköiseltä.

Del Potro ei näyttänyt eilen kovinkaan pirteältä Ciliciä vastaan. Miehen tämänpäiväinen vastustaja Grigor Dimitrov saattaa olla hyvä haku peleihin, mutta itse en luota Dimitrovin kykyihin huippupelaajia vastaan. Haluaisin isomman kertoimen kuin nyt tarjolla oleva 2,90.

Richard Gasquet lienee liian vahva Kei Nishikorille, joka vaikuttaa kärsivän loukkaantumisesta. John Isnerillä on mahdollisuutensa Novak Djokovicia vastaan, sillä Djokovicilla ei ole koskaan hauskaa Isneriä vastaan. Isner on päivän houkuttelevin altavastaaja kertoimella 4,30.

Vedonlyöjälle tämäkin päivä on hankala. Toisten pelaajien ajatukset ovat uimarannalla ja toisten Lontoossa. Vain Janowicz ja David Ferrer ovat varmasti latautuneita juuri tähän turnaukseen.

Parhaat vedot

Kohlschreiber (+1,5 erää) voittaa Federerin, 1,92
Yli 9,5 peliä avauserässä Nadalin ja Janowiczin välillä, 1,60

Lyö vetoa ATP-tenniksestä ja katso ottelut suorana täällä!