Pietarin ATP-turnaus: Garcia-Lopez vie erän Juzhnilta


Pietarin turnauksessa pelataan tänään viimeiset ensimmäisen kierroksen ja ensimmäiset toisen kierroksen ottelut.

Tiistain vetoni kaatuivat. Daniel Gimeno-Traver paini loukkaantumisen kanssa ja hävisi ottelunsa kolmessa erässä. Adrian Mannarino puolestaan hävisi Jevgeni Donskoille kerrassaan surkean esityksen päätteeksi.

Keskiviikkona pelataan yhdeksän ottelua. Turnauksen suurimmista nimistä kentällä nähdään Janko Tipsarevic, Fernando Verdasco ja Mihail Juzhni.

Monet turnaukseen osallistuvista pelaajista olivat viikonloppuna mukana Davis Cupissa. Väsyneimpiin pelaajiin kuuluvat todennäköisesti Joao Sousa, joka hävisi sunnuntaina viiden erän väännön päätteeksi, Tipsarevic, jonka Davis Cup venyi myös pitkäksi ja Verdasco, joka pelasi Espanjan molemmat kaksinpelit.

Fernando Verdasco-Sergei Stahovski

Pelaajien maat kohtasivat toisensa viikonloppuna Davis Cupissa. Verdascon Espanja kukisti Stahovskin Ukrainan 5-0 ja jatkaa maailmanlohkossa.

Siirtyminen nopealta, korkeassa ilmanalassa sijaitsevalta massakentältä kovalle sisäkentälle on molemmille haaste. Näissä olosuhteissa espanjalainen tuskin pääsee helpolla Pietarin turnauksen aiemmin voittanutta Stahovskia vastaan.

Stahovskin yritykset Madridissa eivät riittäneet oikein mihinkään, sillä Rafael Nadal hoiti Davis Cup -mittelön kolmessa nopeassa erässä. Verdasco pelasi kaksinkertaisen määrän tennistä kaksinpeliotteluissaan. En usko, että Verdasco pitää tätä turnausta kovin tärkeänä, kun Aasian-kiertue on aivan kulman takana.

Kaksikko on kohdannut kerran aiemmin. Silloin Verdasco otti niukan voiton Nizzan massakentällä. Vuosi oli 2010. Näissä olosuhteissa uskon kuitenkin Stahovskin vievän ainakin yhden erän. Peleihin siis ukrainalaisen voitto 1,5 erän etumatkalla. Ottelu alkaa kello 17 Suomen aikaa.

Guillermo Garcia-Lopez-Mihail Juzhni

Garcia-Lopezilla on hyvä tilasto venäläistä vastaan. Espanjalaisen erävoitto onkin hyvä investointi päivän vetoihin.

Juzhnin edellisen kierroksen ottelu Aslan Karatsevia vastaan venyi pitkäksi, ja Garcia-Lopezia vastaan Juzhnilla on aina ollut vaikeaa.

Keskinäiset ottelut ovat Garcia-Lopezille 5-1. Juzhnin ainoa voitto irtosi viime vuonna tässä turnauksessa, mutta silloinkin Garcia-Lopez vei ensimmäisen erän 6-0. Espanjalainen voitti myös pelaajien edellisen kohtaamisen Hampurissa. Hitaat, korkeapomppuiset Pietarin kentät sopivat Garcia-Lopezille. Mihail ei varmasti odota ottelua innoissaan. Garcia-Lopezin voitto 1,5 erän etumatkalta on valinta tähänkin otteluun.

Venäjällä pelataan tänään paljon muitakin kiinnostavia kamppailuja. Ricardas Berankis jatkanee Lukas Rosolin surkeaa putkea aamuottelussa. Harkitsin myös Konstantin Kravtshukin voittoa Horacio Zeballosista peleihin, mutta Kravtshuk on asetettu ennakkosuosikiksi, joten se veto ei enää sytytä.

Myös Sousa vaikuttaa haavoittuvaiselta, mutta en usko Paulo Lorenzin pystyvän hyödyntämään sitä. Sen sijaan povaan Albert Ramosin löytävän jälleen vireensä. Hän kohtaa Michal Przysieznyn, joka on keskeyttänyt viidestä viime ottelustaan kolme ja pelasi viikonloppuna Davis Cupissa.

Parhaat vedot

Stahovski (+1,5 erää) voittaa Verdascon, 1,75
Garcia-Lopez (+1,5 erää) voittaa Juzhnin, 1,85

Lyö vetoa ATP-tenniksestä täällä!