Shanghain ATP-turnaus: Fognini kiusaa Djokovicia


Shanghaissa rieuhunut taifuuni rauhoittui viimein keskiviikkona, ja tenniskauden vimeistä edellinen Masters 1000 -turnaus pääsee jatkumaan.

Jäljellä on vielä 16 pelaajaa. Ottelut alkoivat torstaina Suomen aikaa aamuvarhaisella.

Novak Djokovic-Fabio Fognini

Entinen maailmanlistan ykkönen kohtaa todella vaikeasti ennustettavan Fogninin noin kello 13 Suomen aikaa. On selvää, että serbialaisen pitäisi voittaa ottelu, mutta italialaisvastustajan mielialasta riippuu, kuinka helpolla se voitto irtoaa.

Jos Fognini on hereillä, hän voi hyvinkin napata yhden erän. Mies osoitti kykynsä jo viime viikolla Rafael Nadalia vastaan. Fognini on myös voittanut erän Djokovicia vastaan kahdesti kaksikon kolmessa edellisessä kohtaamisessa.

Pieni loukkaantuminen pelästytti Djokovicin keskiviikon helpossa voitossa Marcel Granollersista. Uskon kuitenkin serbialaisen olevan kunnossa, sillä vamma ei näyttänyt vakavalta. Fogninilla oli keskiviikkona odotettua helpompi päivä, sillä hän voitti Tommy Robredoa vastaan erän ja hieman toista erää, minkä jälkeen Robredo luovutti. Avainasia on kuitenkin se, että Fogninin peli kovilla alustoilla on paranemaan päin. Italialaisen erävoiton kerroin on suuri 5,10 ja täysin kokeilemisen arvoinen.

Stanislas Wawrinka-Milos Raonic

Tämä ottelu on vaikea veikattava, sillä pelaajat ovat hyvin tasaisia. Päivän kunto lienee avainasia.

Wawrinkan oli käännettävä kaikki kivet, jotta Kevin Anderson kaatui keskiviikkona päätöserän tie breakissa. Wawrinka oli tie breakissa jo 2-5-tappioasemassa. Hän ei saa asioita hoidettua helpomman kautta. Sveitsiläinen pelaa ensi viikolla Moskovassa ja sen jälkeen Baselissa ja Bercyssä. Siksi on aiheellista pohtia, kuinka pitkälle hän voi ja haluaa mennä tällä viikolla.

Raonicilla on ensi viikolla vapaa viikko. Hän on ollut kiertueella pian kolme viikkoa putkeen. Kummallakin pelaajalla on kuitenkin mahdollisuus yltää ATP-finaaleihin, joten on vaikea arvioida, kumpi syttyy tässä vaiheessa enemmän.

Jos Raonicin tankissa on vielä bensaa, odotan pitkää ottelua. Kertoimet puhuvat omaa kieltään siitä, että luvassa lienee tasainen kamppailu.

Over-raja on asetettu odotetusti korkealle 25,5 peliin, mutta tartun siihen silti. Jos kallistut jommankumman pelaajan kannalle, molempien 2-1-voittojen kertoimet kannattaa hyödyntää. Ennen kaikkea ennusmerkit povaavat kuitenkin pitkää ottelua, jollaiseksi kaksikon ainoa aiempikin kohtaaminen muodostui. Peleihin over-veto kertoimella 2,00.

Parhaat vedot

Fognini (+1,5 erää) voittaa Djokovicin, 5,10
Wawrinka-Raonic: yli 25,5 peliä, 2,00

Lyö vetoa ATP-tenniksestä ja katso ottelut suorana täällä!