WTA-tennis: väsymätön Schiavonne uuvuttaa Barthelin


Indian Wellsin BNP Paribas Open -turnauksessa pelataan tänään 16 ensimmäisen kierroksen ottelua. Useampikin mittelö pistää silmääni. Ensimmäisenä tarjolla on potentiaalinen yllätystulos.

Francesca Schiavone 2.15-Mona Barthel 1.6

Hitaat, korkeapomppuiset ja pölyiset kentät ovat optimaaliset italilaisveteraanille Barthelin kaltaista lyöntikonetta vastaan.

Barthel on tällä kaudella ollut enimmäkseen surkea. Saksalainen erotti juuri pitkäaikaisen valmentajansa Maik Schürbesmannin, jonka kanssa hän teki töitä kahdeksan vuotta. Indian Wellsissä ja Miamissa Barthelia luotsaa Nic Marschand

Oletettavasti Schürbesmann väsyi Barthelin villiin lyöntien viljelyyn. Ellei hänen pelinsä parane huomattavasti, hän tekee tukun helppoja virheitä ovelampaa Schiavonea vastaan.

Myös Schiavonella on ollut vaikeuksia, joten ottelusta ei välttämättä tule kaunista katsottavaa. Italialainen jahtaa edelleen vuoden ensimmäistä voittoaan, mutta hän on ollut kilpailukykyinen ja joissakin otteluissa jokseenkin epäonninen. Tämä ottelu on Schiavonelle hyvä tilaisuus avata voittotili

Coco Vandeweghe 1.77-Alexandra Cadantu 2.0

Myös Vandeweghe on kovalyöntinen pelaaja, jonka pallokontrolli hitailla alustoilla on jokseenkin kyseenalaista tasoa. Indian Wellsissä Vandeweghe on urallan voittanut vain yhden ja hävinnyt seitsemän ottelua.

Vandeweghe suosii nopeita kenttiä. Hänen surkeaan saldoonsa tässä turnauksessa on eittämättä vaikuttanut hänen kärsimättömyytensä.

Nyt vastassa on romanialainen, joka jauhaa mielellään pitkiä ralleja hitaalla kentällä. Viime viikolla Cadantu pelasi kelvollisesti Florianopolisissa ja hävisi Slava Shvedovalle vasta puolivälierässä.

Vandeweghe ei ole koko kaudella päässyt samaan. Amerikkalaisen edellinen WTA-tason voitto on viime vuoden US Openista

Cadantun kerroin 2,00 on tarttumisen arvoinen.

Myös Cadantun maannainen Monica Niculescu voi hyvinkin napata voiton Marina Erakovicista, joka ei myöskään ole pärjännyt kummoisesti tässä turnauksessa. Alja Tomljanovic voittanee Lourdes Dominguez Linon, mutta kummankin kerroin on makuuni turhan alhainen

Vania King 1.82-Barbora Zahlavova Strycova 1.9

Kello 5 perjantaiaamuna Suomen aikaa alkava ottelu sopii aamuvirkuille. Ottelu voi hyvinkin olla heräämisen arvoinen, sillä altavastaaja Zahlavova Strycovalla on hyvä mahdollisuus voittaa ottelu.

King kuuluu myös niihin pelaajiin, jotka eivät viihdy näissä olosuhteissa. Parhaat tuloksensa King on saavuttanut tätä nopeammilla alustoilla, joilla korkeat pomput eivät vaikuta hänen pituisiin pelaajiin niin merkittävästi.

King yrittää lyödä palloa akaisessa vaiheessa ja liikuttaa vastustajaansa pitkin kenttää. Ei ole lainkaan varmaa, että hän pystyy pelaamaan omaa peliään näissä oloissa.

Hän kärsi samasta ongelmasta viime viikolla Florianopolissa, mutta pelasi odotettua paremmin ja hävisi vain niukasti finaaliin edenneelle Garbine Muguruzalle. Nopea vilkaisu Kingin massatilastoihin ratkaisee kuitenkin pelipäätöksen.

Zahlavova Stryova on voittanut pelaajien kolmesta kohtaamisesta kaksi, vaikkakin otteluista yhtäkään ei ole pelattu tämänkaltaisella alustalla. Tshekki on kuitenkin kaksikosta parempi massakentällä.

Pelivihjeet:

Schiavone voittaa Barthelin, 2,15
Cadantu voittaa Vandeweghen, 2,00
Zahlavova Strycova voittaa Kingin, 1,9