Australian avoimet: Chardy altavastaajana peleihin


Viime yö oli miesten turnauksen osalta loistava, sillä kumpikin pelipoimintani osui.

Totesin eilen, että Jerzy Janowicz ja Mihail Juzhni ovat vain hiuksenhienoja suosikkeja. Se piti paikkansa, sillä Juzhni hävisi ja Janowicz joutui viiteen erään.

Vetomme Somdev Devvarmanin puolesta +1,5 erän tasoituksella osui nopeasti. Rahaa kilahti myös triplasta, jonka osapuolet olivat Julien Benneteau, Janko Tipsarevic ja Kevin Anderson.

Neljännen päivän tarjonta miesten puolella ei juuri sytytä. Bernard Tomicin voittokerroin 1,12 hyvävireistä Daniel Brandsia vastaan on liian alhainen. En myöskään löisi ropojani Milos Raonicille kertoimella 1,24.

Sen sijaan uskon, että Jeremy Chardyn voittokerroin 2,34 Marcel Granollersia vastaan on kokeilemisen arvoinen.

Ranskalainen on pahamaineisen ailahteleva. Tämä ottelu on kuitenkin hänen heiniään, jos hän pelaa kuin viime kesänä Torontossa ja Cincyssä, missä hän kukisti muun muassa juuri Granollersin.

Chardy oli tuolloin parhaimmillaan. Hän voitti palloja solkenaan. Monet pelaajat ovat kertoneet kenttien olevan todella nopeita alustoja - vaikken ole huomannut sitä itse - ja uskon sen auttavan Chardya.

Granollersin saldo Melbournessa on lisäksi huono. Espanjalainen ei ole koskaan päässyt toista kierrosta pidemmälle. Vuosi sitten hän hävisi Frederico Gilille. Avauskierroksella Granollers saattoi olla onnekaskin Grega Zemljaa vastaan, kun slovenialainen vetäytyi kahden tie breakiin päättyneen erän jälkeen.

Chardy on hyvänä iltanaan tappavan tehokas, minkä viime vuoden kovien alustojen voitot Andy Murraysta, Andy Roddickista ja Jo-Wilfried Tsongasta todistavat. Chardyn loppukausi oli kuitenkin hankala ja Melbournen ensimmäisen kierroksen ottelu ei myöskään ollut ruusuilla tanssimista.

Chardy pelasi kuitenkin ottelun lopun hyvin. Altavastaajakertoimesta kannattaa ottaa pienellä riskilläkin kiinni, sillä jos pelaaja on vireessä, 2,34 alkaa nopeasti näyttää ylikertoimelta.

Paras pelivalinta: Chardy voittaa Granollersin, 2,34.

Sean Calvert