Australian avointen miesten turnaus: Almagro aloittaa hyvin Ferreriä vastaan


Jo-Wilfried Tsongan vakuuttava esitys kaatoi tasoitusvetoni Richard Gasquet'n puolesta miesten kaksinpelissä. Kuten aiemminkin menneen parin viikon aikana, Gasquet mokasi useita break point -mahdollisuuksiaan. Tällä kertaa vain yksi seitsemästä onnistui.

Tänään edessä ovat puolivälierät. Monien mielestä turnaus alkaa tästä. Ensimmäinen miesten ottelu on Rod Laver Arenalla pelattava espanjalaisten välinen mittelö, jossa Nico Almagro ja David Ferrer ottavat yhteen. Ottelu alkaa Suomen aikaa aamuneljältä.

Almagrollanon edessään iso työ, jotta hän pääsisi uransa ensimmäiseen Grand Slam -semifinaaliin. Itse asiassa Almagro on ensimmäistä kertaa kovalla kentällä pelattavan major-turnauksen puolivälierässä ja murcialaisen matka päättyy tähän. Ferrer on voittanut kaikki 12 kaksikon keskinäistä kamppailua. Huolenaiheeni Almagron kohdalla on se, että hän ei ole suurten otteluiden mies. Hän on kesy, kun tietää olevansa altavastaaja.

Esimerkiksi käy vaikkapa se, että Almagro on seitsemän kertaa hävinnyt ottelun viimeisen erän Ferrerille 2-6 tai jopa vielä rumemmin. Siksi en innostu lyömään tasoitusvetoa Almagron puolesta, vaan lähestyn ottelua pelien määrän kautta. Useassa keskinäisessä kohtaamisessa Almagrolla on ollut alussa tilaisuutensa. Seitsemän kertaa Almagro on joko voittanut avauserän tai hävinnyt sen niukasti 5-7 tai 6-7. Mielestäni on viisaampaa lyödä vetoa Almagron puolesta ottelun alussa kuin ottaa riski koko ottelun osalta.

Maailmanlistan sijalla 11 oleva Almagro on syöttänyt Melbournessa hyvin. Vain Milos Raonicilla on tilillään enemmän ässiä. Jos Almagro jatkaa hyvällä syöttöpelillä, hän tulee saamaan hyvän alun. Yli 10,5 peliä avauserässä on hyvä vaihtoehto kertoimella 3,60. Yli 9,5 peliä (1,87) näyttää kuitenkin parhaalta poiminnalta.

Paras veto: yli 9,5 peliä avauserässä Almagron ja Ferrerin välillä, 1,87.