Australian avoimet: Berdych saattaa jyrätä Ferrerin puolivälierässä


Australian avointen miesten turnauksen puolivälierät pyörähtävät käyntiin tiistaina. Yhdeksännen pelipäivän kaksi kamppailua ovat ehdottomasti valvomisen/aikaisen heräämisen arvoisia.

Stanislas Wawrinka 6.50-Novak Djokovic 1.11

Puolustava mestari Djokovic kohtaa varmasti aivan erilaisen haasteen kuin edellisessä ottelussaan, jossa Fabio Fognini touhusi kentällä omiaan hetken aikaa ja heitti sitten pyyhkeen kehään. Puolivälierä alkaa kello 8.05 Suomen aikaa.

Stanislas Wawrinka on tasokas pelaaja, jota viimevuotinen kohtaaminen Melbournessa jäytää vieläkin. Wawrinka pakotti Djokovicin viimeisen erän tie breakiin, jonka serbialainen voitti 12-10. Wawrinka on varmasti päättäväinen ja aikoo viedä homman tällä kertaa loppuun asti.

Se on kuitenkin paljon pyydetty, sillä keskinäisten kohtaamisten voitot ovat Djokovicille 17-2. Djokovic on yleensä riisunut Wawrinkan täysin aseista. Ainoat poikkeukset ovat edellämainittu viimevuotinen kohtaaminen sekä yhtä tiukka US Openin semifinaali.

Viimeiset kaksi kohtaamista ovat päättyneet Djokovicin helppoon voittoon. Näin tärkeässä ottelussa odotan kuitenkin Wawrinkalta parempaa suoritusta.

Wawrinka on pelaajista tuoreempi sillä hän on pelannut Melbournen helteessä vain kahdeksan ja puoli erää. Toisaalta Djokovicillakin on takanaan vain 12 erää, ja moni niistä on päättynyt lyhyeen.

Kunnosta ja pelivireestä Wawrinkan esitys ei kuitenkaan jää kiinni. Kaikille paitsi Djokovicin leirille olisi iso pettymys, jos sveitsiläinen ei pysty haastamaan serbialaista kunnolla.

Djokovic on hyvin tietoinen siitä, että Wawrinka lyö vahvoja lyöntejä kentän kautta kummaltakin laidalta ja syöttää tehokkaasti. Ottelun ratkaisu saattaakin löytyä Wawrinkan syötönpalautuksista.

Wawrinka tyytyy palautuksissaan usein siihen, että peli pysyy käynnissä. Djokovicille hän ei voi lahjoittaa aloitetta tällä tavalla kovinkaan usein.

Djokovic on tässä turnauksessa tullut aiempaa enemmän verkolle. Siinä näkyy varmasti Boris Beckerin vaikutus. Taktiikka on Rafael Nadalia vastaan eittämättä hyvä, mutta on mielenkiintoista nähdä, miten hän käyttää sitä Wawrinkaa vastaan.

Djokovicin voiton kerroin on käytännössä arvoton. Serbialaiselta tarvitaan kuitenkin iso esitys, jotta hän voisi selvittää ottelun alle 34,5 pelissä.

Over-veto kertoimella 1,65 on paikallaan.

Tomas Berdych 1.70-David Ferrer 2.15

 

Ennen Wawrinkan ja Djokovicin kohtaamista Melbournessa pelataan ennakkoon erittäin tasainen ottelu vakuuttavasti pelanneen Berdychin ja erittäin tasaisen Ferrerin välillä. Ottelu alkaa noin kello 5.35 Suomen aikaa.

Kukaan ei ole vielä murtanut Berdychin syöttöä turnauksessa, mutta haaste kovenee huomattavasti, kun vastaan tulee yksi tennismaailman parhaimmista syötön palauttajista.

Kerrassaan kamalassa asussa pelannut Berdych kukisti viime kierroksella Kevin Andersonin ja on muutenkin pelannut hyvän turnauksen. Ferrer ei ole tehnyt yhtä vakuuttavaa jälkeä. Viime kierroksella hän kotiutti vihjeeni mukavalla kertoimella hävitessään erän Florian Mayerille 3-1-voitossaan.

Ottelun ratkaisu tulee Berdychin mailasta. Jos hän pelaa aggressiivisesti ja luo painetta Ferrerille, kentät ja olosuhteet tukevat häntä. Silloin ottelusta voi tulla selvempikin kuin Berdychin kerroin 1,70 antaa odottaa.

Jos Berdych lyö oikein ison vaihteen silmään, jopa 3-0-voitto kertoimella 4,00 on mahdollinen. En välttämättä kuitenkaan luota siihen, että Berdych pystyy käsittelemään tilanteen ilman pientä sulamista. Sellaisen Ferrer hyödyntää heti.

Uskon joka tapauksessa, että jos Berdych pelaa hyvin, hän voittaa selvähkösti. Peleihin siis tshekin voitto 1,5 pelin takamatkalta.

Pelivihjeet

Djokovic-Wawrinka: yli 34,5 peliä, 1,65
Berdych (-1,5 peliä) voittaa Ferrerin, 1,82

Lyö vetoa Australian avoimista täällä!