Australian avoimet: Wawrinka pudottaa Berdychin leikistä


Stanislas Wawrinka-Tomas Berdych

Miesten turnauksen ensimmäisen välierän voittaja etenee uransa ensimmäiseen Australian avointen finaaliin. Wawrinkalle finaalipaikka olisi ensimmäinen missä tahansa Grand Slam -turnauksessa.

Wawrinka kukisti edellisellä kierroksella Novak Djokovicin eeppisessä viiden erän kamppailussa. Kaksikko on tahkonnut jo kolme vastaavaa ottelua vuoden sisällä.

Wawrinkan voitto oli täysin ansaittu. Hän oli lähellä voittoa jo aiemmin ja hallitsi ottelua turnauksen hallitsevaa mestaria vastaan.

Berdych voitti David Ferrerin neljässä erässä. Ottelu ei ollut niin laadukas, kuin yleensä supertähtien väliset kamppailut ovat. Berdych ansaitsee kuitenkin hatunnoston siitä, että hän paketoi ottelun neljännessä erässä, vaikkei pelannut läheskään parasta peliään.

Berdych lähtee välierään altavastaajana, mutta jos hän pelaa omalla tasollaan, tshekki ei ole mikään heittopussi Wawrinkan käsittelyssä.

Paljon riippuu siitä, miten Wawrinka on palautunut neljän tunnin väännöstään Djokovicia vastaan. Berdychillä on etu sen suhteen, vaikka peleissä mitattuna kumpikin on pelannut lähes yhtä paljon turnauksen aikana (Berdych 140, Wawrinka 142 peliä).

Myös syöttöpeli on ratkaisevassa asemassa. Tällä hetkellä Wawrinka saa syöttönsä avulla enemmän ilmaisia pinnoja kuin Berdych. Berdychin on siis parannettava syöttöpeliään Ferrer-otteluun verrattuna.

Pelaajat ovat kohdanneet 13 kertaa. Voitot ovat Wawrinkalle 8-5. Vielä merkittävämpää on se, että seitsemästä viime mittelöstä sveitsiläinen on vienyt kuusi. Joukkoon kuuluu myös neljän erän voitto kovalla alustalla viime vuoden US Openissa.

Djokovic-ottelun loppuvaiheilla Wawrinkaa kiusasi jalkavamma, joten hän ei halua tämän ottelun venyvän pitkäksi - varsinkin, kun Nadal on todennäköinen finaalivastustaja.

Turvallisimmalta poiminnalta näyttää Wawrinkan voitto kertoimella 1,70. Harkitsen myös Wawrinkan 3-1-voittoa kertoimella 4,30 sekä 1,5 erän takamatkalta kertoimella 2,25.

Mielenkiintoisena knoppina mainittakoon, että pelaajien viidessä edellisessä kohtaamisessa avauserän lopputulos on ollut 6-3. 10 viime kohtaamisesta vain kahdessa avauserässä on pelattu yli 9,5 peliä. Alle 9,5 pelin kerroin on nyt 2,35. Myös se on harkitsemisen arvoinen vaihtoehto.

Pelivihje: Wawrinka (-1,5 erää) voittaa Berdychin, 2,25

Lyö vetoa ottelusta ja katso se suorana täällä!