Goran Ivanisevicin vihjeet Australian avoimiin: Nadal vie mestaruuden


Miesten finaalista odotettiin muiden miesten kohtaamista, mutta uskon silti, että Melbournessa nähdään sunnuntaina hieno ottelu.

Rafael Nadalin finaalipaikka ei tullut yllätyksenä, enkä yllättynyt myöskään siitä, että hän voitti Roger Federerin välierässä. Federer pelasi hyvin puolivälierässä, jossa hän voitti Andy Murrayn, mutta Nadal on tällä hetkellä aivan eri tasolla. Federerillä ei ollut mitään mahdollisuuksia espanjalaista vastaan.

Nadal on tälläkin kertaa suosikki kertoimella 1,17. Uskon Nadalin voittavan, mutta yllätysfinalisti Stanislas Wawrinka on myös erinomainen pelaaja, joka haluaa tehdä vaikutuksen ensimmäisessä Grand Slam -finaalissaan. Viimeisen vuoden aikana Wawrinka on osoittanut tasonsa, ja häneltä voidaan odottaa huippusuorituksia sekä nyt että tulevaisuudessa.

Wawrinkan (voittokerroin 5,20) on kuitenkin pelattava elämänsä ottelu, jotta hän pystyisi edes haastamaan Nadalin. Nadal pakottaa Wawrinkan tekemään hartiavoimin töitä jokaisen lyönnin eteen.

Espanjalainen on eläin. Hän haluaa kaiken, löi hän sitten rysty- tai kämmenpuolelta. Nadalille työnteko on kaikki kaikessa, ja hänen työmoraalinsa on liikaa kaikkein työteliäimmillekin vastustajille.

Odotan kuitenkin ottelun muodostuvan Nadalille vaikeammaksi kuin mitä hänen välieränsä oli. Wawrinka pelaa eri tyylillä kuin Federer, ja hänen tyylinsä soveltuu paremmin Nadalin pienten heikkouksien hyödyntämiseen. Nadal on aina nauttinut Federeriä vastaan pelaamisesta, mutta teknisesti Wawrinkan kohtaaminen on aivan eri leikkiä. Wawrinkalla on loistava rystylyönti ja hän liikkuu hyvin, joten ottelusta ei välttämättä tule Nadalille mitään riemukulkua.

Veikkaan Nadalin voittavan neljässä erässä. 3-1-voiton kerroin 3,70 onkin hyvin houkutteleva.

Nadal vienee ensimmäisen erän (1,33), mutta Wawrinka nappaa toisen erän ja aiheuttaa Nadalille pieniä huolia.

Lopulta espanjalainen on kuitenkin liian vahva. Hän juhlii sunnuntaina toista Australian avointen voittoaan ja 14:ttä Grand Slamiaan.

Lyö vetoa ottelusta ja katso se suorana täällä!