Goran Ivanisevicin vihjeet Australian avoimiin: Nadal voittaa Ferrerin neljässä erässä


Australian yllätysten täyteinen Grand Slam -turnaus on ollut ikimuistoinen. Lisää draamaa saadaan perjantaina, kun kaksi tennishistorian parhaisiin lukeutuvaa pelaajaa kohtaa semifinaalissa.

Roger Federer on ollut viime aikoina lähellä huippuaikojensa virettä. Odotusteni mukaisesti hän kukisti Andy Murrayn puolivälierässä.

Harmaan jakson jälkeen sveitsiläinen pelaa taas hyvin. Federerillä on niin paljon tulivoimaa, että hän pystyy yleensä dominoimaan ketä vastaan tahansa. Rafael Nadal on kuitenkin ollut hänelle melkoinen kanto kaskessa.

Nadal ei ole voittanut ketään muuta pelaajaa useammin kuin Federeriä. Keskinäisten otteluiden votiot ovat espanjalaiselle 22-10.

Tärkeät ottelut ratkaistaan usein taktisella puolella. On mielenkiintoista nähdä, onko uusi valmentaja Stefan Edberg tehnyt muutoksia tapaan, jolla Federer valmistautuu kohtaamaan Nadalin. En kuitenkaan usko mahdollisten muutosten vaikuttavan välierän lopputulokseen.

Federer on Nadalin taskussa. Nadal tietää, kuinka Federeriä vastaan pelataan ja kuinka tämän pienetkin heikkoudet hyödynnetään. Vasenkätisyydestä ei ole haittaa, sillä Federerillä on usein vaikeaa vasureita vastaan. Nadal myös ajoittaa hyökkäyksensä järkevästi.

Pelaajat kohtasivat välierässä myös kaksi vuotta sitten. Silloin Nadal voitti neljässä erässä. Odotan samaa lopputulosta tälläkin kertaa ja lyön peleihin Nadalin 3-1-voiton kertoimella 3,95.

Federer voitti silloin avauserän. Nyt voitto Murraysta antoi hänelle uutta potkua. Veikkaan Federerin aloittavan nytkin vauhdikkaasti ja vievän ensimmäisen erän - kerroin tälle on 1,93.

Nadalin turnausvoiton kerroin on 1,85. Kerroin ei siitä tule enää nousemaan ja Nadal tulee viemään turnauksen, joten tartu kertoimeen vielä kun se on jokseenkin pelikelpoinen.

Lyö vetoa ottelusta ja katso se suorana täällä!