Ranskan avoimet: Cirstea kiusaa Jankovicia


Jelena Jankovic-Sorana Cirstea

Kuulin toissapäivänä jonkun kutsuvan Jankovicia televisiossa massakenttäspesialistiksi. Kommentti sai allekirjoittaneen kikattamaan. Serbialainen spesialisti, jonka ainoa turnausvoitto massakentällä tuli viisi vuotta sitten Bogotan kehnolla kentällä korkeassa ilmanalassa, kohtaa tänään kovan haasteen.

Cirstea pystyy pelaamaan hyvää tennistä. Jos hän on tänään iskussa, Jankovicin kerroin 1,25 alkaa näyttää tuskaisen pieneltä. Keskinäisten otteluiden voitot ovat muuten epätasaisen romanialaisen eduksi 5-2.

Jankovic on tyylilleen uskollisena onnistunut voittamaan otteluita pelaamatta mitenkään erikoisesti. Hänen on oltava varuillaan kovalyöntistä Cirsteaa vastaan. Cirstea on erittäin vaarallinen vastustaja, jolla on todella vähän hävittävää.

Pelaajien molemmat aiemmat massakohtaamiset ovat päättyneet Cirstean voittoon, samoin kaksikon viimeisin kohtaaminen viime kesänä kovalla alustalla. En näe mitään syytä, miksi Cirstea ei voisi voittaa ainakin yhtä erää tänään, jos hän vain on parhaalla tasollaan.

Parhaalla tasollaan Cirstea voi itse asiassa ottaa selvän voiton, mutta hänen kohdallaan on ihan toinen asia, minkä tasoinen esitys kulloinkin saadaan irti.

Cirstean erävoiton kerroin on oikein mukava, ja nappaan sen peleihin.

Päivä tarjoaa monia muitakin mahdollisuuksia. Nousua tekevän Sloane Stephensin kerroin 1,72 on pelikelpoinen terveysongelmista kärsinyttä Kate Makarovaa vastaan. Makarova tarvitsi lääkintätauon edellisessäkin ottelussaan.

Pelivihje: Cirstea (+1,5 erää) voittaa Jankovicin, 2,04