Ranskan avoimet: Gasquet ja Tomic huhkivat pitkän avauserän


Maanantaina Pariisissa pelataan loppuun maanantain sateiden viivästyttämä avauskierros.

Ehdimme eilen kotiuttaa yhden vedon ennen kuin sade keskeytti tapahtumat. Jürgen Melzer kattoi 1,5 erän tasoituksensa voittaessaan David Goffinin erin 3-1.

Toinen vetoni oli epäonninen, kun Damir Dzumhurista tuli ensimmäinen pelaaja, jonka Feliciano Lopez voittaa Ranskan avoimissa suoraan erin 3-0.

Bosnialaisella oli toisen erän tie breakissa kaksi eräpalloa, joista toinen hänen omalla syötöllään. Dzumhurin erävoitto olisi riittänyt kotiuttamaan over-vetoni, mutta mies ei pystynyt hyödyntämään kumpaakaan eräpalloa.

Kevin Andersonin ja Stephane Robertino ottelu siirrettiin alkamaan tänään kello 14 Suomen aikaa. Rehellisesti sanottuna päivän ohjelma ei herätä etukäteen riemunkiljahduksia.

Kertoimissa on paljon pienikertoimisia ennakkosuosikkeja, joiden uskon voittavan ottelunsa. Tasoitusvetoihin yltää kuitenkin alkuiltapäivän täysitalialainen kohtaaminen.

Simone Bolelli 1.22 Andrea Arnaboldi 4.20

Pelaajat kohtaavat neljännen kerran, ja kolmanteen otteeseen viimeisen viiden viikon aikana.

Vercelin ja Tunisian haastajaturnauksissa Bolelli voitti Arnaboldin. Viimeksimainitun turnauksen kohtaaminen päättyi 28-vuotiaan bolognalaisen selkeään 6-0, 6-3 -voittoon.

Pitkäaikaisesta rannevammasta toivuttuaan Bolelli on tehnyt erittäin tasaista jälkeä haastajatasolla. Hän on voittanut 15:stä edellisestä massakenttäottelustaan 14.

Ainoa tappio tuli Rooman tiukassa mittelössä Milos Raonicia vastaan. Ranskan avoimiin Bolelli karsi itsensä varsin helposti, joskin Alex Bogomolov juniorin ja Peter Gojowczykin luovutukset auttoivat asiaa, mutta Bolelli johti kumpaakin ottelua luovutushetkellä.

Arnaboldille ottelu on hänen uransa ensimmäinen Grand Slamissa. Hän on varmasti hermostunut, sillä mies ei ole koskaan aiemmin pelannut edes ATP-ottelua. Arnaboldin uran paras sijoitus ATP-rankingissa on 174.

Arnaboldi pääsi mukaan voittamalla karsinnoissa James McGeen, jonka rankings-sijoitus on 244. Bolellilla on aivan liikaa kokemusta ja taitoa Arnaboldille. Bolelli -5,5 peliä on hyvä haku kertoimella 1,73.

Päivän altavastaajista kertoimia tiukemmin vastustajansa voivat haastaa Laurent Lokoli ottelussa Steve Johnsonia vastaan, Victor Hanescu Gael Monfilsia vastaan ja Bernard Tomic Richard Gasuqetia vastaan.

Sekä Monfils että Gasquet tekevät paluuta loukkaantumisten jälkeen eivätkä välttämättä ole täydessä pelikunnossa. Lisäksi Sergei Stahovski voi kiusata Denis Istominia.

Richard Gasquet 1.28 Bernard Tomic 3.55

Gasquet ei ole pelannut lainkaan pariin kuukauteen. Huhujen mukaan hän on aloittanut syöttöharjoittelun ja pisteiden pelaamisen harjoituksissa vasta tällä viikolla selkävammansa jälkeen.

Tomicia kannattaa siis haistella vetoihin ainakin jossain määrin. Tomic syttyy varmasti otteluun, ja hän on haastanut Gasquetin aiemminkin tiukasti.

Pelaajien kaikissa neljässä kohtaamisessa avauserä on venynyt tie breakiin. Gasquet on todennäköisesti ruosteessa, joten ensimmäiseen erään hyviä pelivaihtoehtoja ovat yli 9,5 peliä kertoimella 1,88 tai Tomicin voitto kertoimella 2,70.

Tomic ei ole häävi pelaaja massakentällä, mutta hän pelaa hyvin sille päälle sattuessaan. Gasquetin fyysinen kunto ja terävyys ovat normaalia alhaisemmat, joten yllätys on mahdollinen.

Pelivihjeet

Bolelli (-5,5 peliä) voittaa Arnaboldin, 1,73
Tomic-Gasquet: yli 9,5 peliä avauserässä, 1,88