Ranskan avoimet: Kuznetsova vie erän Halepilta


Pariisissa pelataan keskiviikkona Ranskan avointen naisten turnauksen kaksi viimeistä puolivälierää, jos sää sallii.

Luvassa on tihkusateinen päivä. Sääennusteen mukaan sateen mahdollisuus on 70 prosenttia. Samaa tosin sanottiin eilenkin, eikä se estänyt vetojani osumasta.

Garbine Muguruza aloitti juuri niin vahvasti kuin toivoinkin ja voitti avauserän kertoimella 3,20. Maria Sharapovalla oli kaikenlaisia vaikeuksia.

Myös päivän toisen vetoni osuminen oli lähellä, mutta Carla Suarez Navarro hukkasi eräjohdon sekä ensimmäisessä (5-2) että kolmannessa (4-1) erässä. Suarez Navarro suli ties kuinka monennen kerran urallaan. Livekertoimissa hänen voittokertoimensa kävi jo 1,10:ssä, mutta niin vain Suarez Navarro päästi Eugenie Bouchardin ohitseen.

Keskiviikon kumpikin ottelu alkaa kello 15 Suomen aikaa. Ainakin toisessa on edellytyksiä yllätykseen.

Svetlana Kuznetsova 2.80-Simona Halep 1.42

Jos Kuznetsova on parhaimmillaan, hänellä on mahdollisuus voittaa Halep muita kenttiä nopeammalla Suzanne Lenglen -kentällä.

Kuznetsova onnistui voittamaan kaksikon edellisen kohtaamisen, joka pelattiin kuusi viikkoa sitten Stuttgartin sisäkentällä nopealla massalla. Kuznetsovan kyvyt ja kokemus riittävät ennakkosuosikin horjuttamiseen.

Lisäksi Halepin tukijoita huolettaa se, että nainen itsekin myönsi olleensa liian hermostunut uransa ensimmäisessä Grand Slam -puolivälierässä alkuvuodesta Australiassa.

Silloin Halepin kerroin oli 1,42. Hän ei ole vieläkään todistanut pystyvänsä hallitsemaan paineet tässä vaiheessa Grand Slamia. Siksi romanialaisen voittokerroin on minun makuuni liian alhainen, vaikka kerroin on yön aikana noussut hieman eilisillan 1,35:stä.

Paljon houkuttelevampi pelivaihtoehto on Halepin 2-1-voitto kertoimella 3,55. Kuznetsova ei tätä nykyä ole se kaikkein varmin pelaaja ratkaisuhetkillä, enkä välttämättä luota häneen johtoasemassa.

Vähemmän riskialttiista vaihtoehdoista paras valinta on Kuznetsova +1,5 erää kertoimella 1,75. Myös venäläisen suora voittokerroin 2,80 kiinnostaa, mutta Kuznetsova on pilannut vetoni johtoasemasta jo kaksi kertaa tällä kaudella, enkä ole varma, luotanko häneen. Pari kierrosta taaksepäin Kuznetsova oli lähellä hävitä loukkaantuneelle Petra Kvitovalle, vaikka hänellä oli jo ottelupallo. Kuznetsova on tätä nykyä todella kehno ratkaisuhetkillä.

Halep on pelannut Pariisissa toistaiseksi hieman paremmin, mutta se onkin vähimmäisvaatimus. Romanialainen on kenties oppinut Melbournen heikosta puolivälieräesityksestään. En silti ota niin isoa riskiä, että löisin hänen puolestaan vetoa kertoimella 1,42. Halepin 2-1-voitto on parempi vaihtoehto.

En lyö vetoa Sara Erranin ja Andrea Petkovicin välisestä toisesta puolivälierästä, sillä tässä ottelussa olen kerrointenlaskijoiden kanssa samaa mieltä.

En olisi yllättynyt, jos Petkovicin voima ja tasaisuus riittäisivät Erranin puolustuksen puhkomiseen erävoiton arvoisesti. Todennäköisin lopputulos on toki italialaisen 2-0-voitto, mutta sille annettu kerroin 1,77 on liian pieni.

Pelivihje: Halep voittaa Kuznetsovan 2-1, 3,55