Ranskan avoimet: Kuznetsoville salama-alku Williamsia vastaan


Ranskan avointen naisten turnauksessa aloitetaan puolivälierät. Suurimman huomion vie Serena Williams.

Maanantain pelivalintani kaatui, kun Maria Sharapova tarvitsi Sloane Stephensin kukistamiseen yhden pelin liikaa. Muissa otteluissa Victoria Azarenka teki juuri sen mitä odotin ja kukisti Francesca Schiavonen alle 19,5 pelissä. Maria Kirilenko voitti niukasti Bethanie Mattek-Sandsin ja Jelena Jankovic kukisti Jamie Hamptonin yllättävän helposti häviten koko ottelussa vain kaksi peliä.

Tiistain puolivälierät pelataan samanaikaisesti. Aikataulu on hieman outo, mutta toisaalta paikallisten järjestäjien toiminnassa tämä ei enää tule yllätyksenä. Jos olet naisten tenniksen suurystävä, toinen ottelu pitää katsoa nauhalta.

Williams kohtaa Svetlana Kuznetsovan ja Aga Radwanska Sara Erranin kello 15 Suomen aikaa.

Williamsin kerroin on hävyttömän alhainen, kuten aina. Tällä kertaa liikutaan 1,04:n tienoilla. Pelaajat kohtasivat kiertueella viimeksi 2009. Williams on voittanut keskinäisistä otteluista kuusi, Kuznetsova kaksi. Kuznetsova voitti kuitenkin Williamsin, kun pelaajat kohtasivat viimeksi Pariisin avoimissa massakentällä juuri puolivälierävaiheessa.

Kuznetsova on pelannut avauserissä Williamsia vastaan hyvin ja voittanut kahdeksassa kohtaamisessa avauserän viidesti. Ne kolme muutakin ensimmäistä erää Williams on voittanut vain numeroin 7-6 (kahdesti) ja 7-5. Venäläinen tarvitsee tänäänkin hyvän alun, joten vedot on hyvä kohdistaa ensimmäiseen erään.

Kuznetsovan keskittyminen herpaantuu usein kesken ottelun. Siksi hänen kohdallaan on syytä olla hereillä ajoissa. Kuznetsovan avauserän voitto 3,5 pelin etumatkalta näyttää hyvältä pelivalinnalta.

Erranin ja Radwanskan välinen puolivälierä on vaikea veikattava. Puolalainen on ensimmäistä kertaa Ranskan avointen puolivälierissä. Errani puolestaan puolustaa viime vuoden finaalipaikalla ansaitsemiaan ranking-pisteitä. Radwanska on vienyt keskinäiset ottelut voitoin 5-1, mutta hän ei ole parhaimmillaan massalla. Pelaajat eivät ole kohdanneet hitaalla massakentällä vuosikausiin.

Radwanska on päässyt turhan helpolla tänä vuonna. Ana Ivanovic on ainoa korkean profiilin pelaaja, jonka puolalainen on kukistanut. Errani puolestaan on kaatanut varsin hyviäkin pelaajia. Sisukas italalialainen voi kiusata maailmanlistan nelosta tänään. Kaksikon edellinen kohtaaminen viime vuonna kovalla sisäkentällä venyi pitkäksi, ja uskon, että tänäänkin tahkotaan kolme erää (kerroin 2,40).

Myös loukkaantumisilla voi olla näppinsä pelissä. Radwanskan kehoa on teipattu joka puolelta. Errani puolestaan näytti reväyttäneen vatsalihaksensa edellisessä ottelussaan Carla Suarez Navarroa vastaan. Toivottavasti kumpikin pelaaja on täydessä kunnossa ja valmiina tarjoamaan pitkän ottelun.

Parhaat vedot

Kuznetsova (+3,5 peliä) voittaa ensimmäisen erän Williamsia vastaan, 1,75
Radwanskan ja Erranin ottelu venyy kolmeen erään, 2,40

Lyö vetoa Ranskan avoimista täällä!