Ranskan avoimet: Melzer ei tuhlaa aikaansa Goffinin kanssa


Ranskan avoimet pyörähtää sunnuntaina käyntiin. Ohjelmassa on 16 miesten avauskierroksen ottelua.

Olosuhteet ovat sunnuntaina kohtalaiset, mutta eivät erityisen hyvät. Avausviikkoa varjostaa sateen uhka, joten kentät lienevät raskaita. Maanantaiksi ennuste lupaa sadetta 80 prosentin todennäköisyydellä.

Roger Federer, Jo-Wilfried Tsonga, Tomas Berdych ja Milos Raonic pelaavat sunnuntaina. Etukäteen ajateltuna kovimpaan testiin joutuvat Tsonga ja Raonic.

Filippo Volandri 3.05-Sam Querrey 1.35

Robin Haasen tasoituksellinen voitto Volandrista tuotti vihjeillemme helpon voiton menneellä viikolla Nizzassa. Sama veto on paikallaan myös sunnuntaina.

Volandri on hiipunut asteittain viimeisen vuoden aikana, ja tilanne taitaa olla pysyvä. Tämän vuoden puolella Volandri on voittanut vain yhden ATP-tason ottelun. Miehen syöttö on tunnetusti heikko, ja nyt kun Volandrin puolustuskyvytkin ovat entistä heikommat, ei hän pysty puolustamaan syöttöään.

Volandri hallitsee edelleen eri kentät hyvin, mutta maailman top 100 -pelaajat ovat hänelle liikaa. Querreylla on enemmän kuin tarpeeksi rahkeita ottaa voitto.

Querrey ei kuulu kaikkein luotettavimpiin pelaajiin, mutta Ranskan avoimissa hän on saavuttanut hyviä tuloksia, joista esimerkkinä voitto Philipp Kohlschreiberista. Viime vuonna hän olisi ansainnut voiton myös Gilles Simonista.

Selkeä valinta otteluun on Querrey -1,5 erää kertoimella 1,60.

David Goffin 2.38-Jürgen Melzer 1.56

Melzer juhlisti viime viikolla syntymäpäiväänsä pelaamalla kammottavan huonosti Jiri Veselyä vastaan. Hän haluaa epätoivoisesti paikata virheensä Goffinia vastaan.

Goffin nousi tietoisuuteen juuri Pariisissa 2012, mutta sen jälkeen hänen tähtensä on ollut laskussa. Belgialainen on hävinnyt avauskierroksella viidessä edellisessä Grand Slamissaan. Tosin arpakin on ollut usein epäsuotuisa.

Sekin juontaa kuitenkin Goffinin kehnosta ranking-sijoituksesta, joka taas johtuu siitä, että Goffin ei juuri voita Melzerin kaltaisia maailman top 50 -pelaajia. Goffin on voittanut vain yhden 15:sta edellisestä ottelustaan maailman top 50 -pelaajia vastaan, ja siitäkin on aikaa jo reilu vuosi.

Siinä ottelussa Vasek Pospisil kaatui päätöserän tie breakissa. Myös Goffinin molemmat ottelut Melzeriä vastaan ovat päättyneet tappioon.

Tänä vuonna Goffin on voittanut vain yhden ATP-ottelun. Melzer alkaa päästä iskuun kauden alkua viivästyttäneen olkapäävamman jälkeen. On vaikea uskoa belgialaisen voittavan ainakaan yhtään enempää kuin yhden erän. Peleihin Melzer -1,5 erää.

Pelivihjeet:

Querrey (-1,5 erää) voittaa Volandrin, 1,65
Melzer (-1,5 erää) voittaa Goffinin, 1,98