Ranskan avoimet: Sharapova päättää Bouchardin voittokulun tylysti


Ranskan avoimissa pelataan torstaina naisten semifinaaleja. Myös turnauksen ennakkosuosikki Maria Sharapova tavoittelee paikkaa lauantain finaalissa.

Kaikki riippuu tietenkin säästä. Sade viivytti keskiviikon ohjelmaa kolmella tunnilla, ja kun ottelut viimein alkoivat, Sveta Kuznetsova loukkaantui siten, ettei pystynyt haastamaan Simona Halepia kunnolla.

Venäläinen aloitti hyvin ja olisi hyvin voinut voittaa yhden erän. Reisivamma yhdistettynä aiemmin vaivanneeseen lonkkavaivaan pilasivat kuitenkin voittohaaveet, eikä vetomme Halepin 2-1-voiton puolesta osunut.

Eilisen toisessa puolivälierässä Andrea Petkovic liittyi siihen harvalukuiseen WTA-pelaajien kerhoon, jotka pelaavat Sara Errania vastaan niin kuin italialaista vastaan kuuluu pelata. Tämä tarkoittaa italialaisen kesyn pelityylin nollaamista ja Erranin lyömistä ulos kentältä.

En uskonut Petkovicin pystyvän siihen. Errani kuitenkin valitti energianpuutetta ja pelasi surkean ottelun. Petkovicilla sitä vastoin oli taktiikka, johon hän luotti loppuun asti.

Maria Sharapova 1.31-Eugenie Bouchard 3.45

Carla Suarez Navarron sulaminen puolivälierässä - ei vain kerran, vaan kahdesti - avasi WTA:n uudelle kultatytölle Eugenie Bouchardille tien hänen ensimmäiseen Ranskan avointen välieräänsä.

Vastassa on kuitenkin henkisesti paljon Suarez Navarroa vahvempi pelaaja. Bouchardin voitto olisi suuri yllätys.

Suarez Navarroa vastaan Bouchard joutui nousemaan avauserässä 2-5-tappioasemasta ja kolmannessa erässä 1-4-tilanteesta. Sharapova ei sorru moiseen anteliaisuuteen. Venäläinen on pelannut Pariisissa niin intensiivisesti, että hän on vaikuttanut suorastaan maaniselta.

Siitä huolimatta Sharapova ei ole vielä pelannut turnauksessa parhaalla tasollaan. Vaisut esitykset Garbine Muguruzaa ja Sam Stosuria vastaan riittivät juuri ja juuri voittoihin, mutta kummassakin tapauksessa Sharapova sai tehdä täyden päivätyön.

Bouchard on hyötynyt suotuisasta arvonnasta ja ajoittain myös tuhlailevista vastustajista. Toisaalta hän on myös näiden kahden viikon aikana pelannut parempaa massakenttätennistä kuin mitä itse olen koskaan saanut häneltä todistaa.

Se ei tosin ole paljon pyydetty. Viikkoa ennen Ranskan avoimia kanadalainen voitti Nürnbergin turnauksen, mutta ennen sitä hän ei todellakaan vakuuttanut Euroopan massakentillä. Rehellisesti sanottuna en uskonut hänen yltävän Pariisissa toiselle viikolle.

Bouchardin vahvuuksiin kuuluu hänen temperamenttinsa, joka on WTA-ympyröissä keskimääräistä parempi. Bouchard voi haastaa Sharapovan tänään. Muutenkin ottelu on Bouchardille jo hänen kauden toinen Grand Slam -välieränsä, mikä on erinomainen suoritus.

Sharapovan ei pitäisi päästä yhtä helpolla kuin vuosi sitten, jolloin hän voitti Bouchardin Ranskan avoimissa selkeästi erin 2-0. Vielä ennen sitä Sharapova ehti antaa Bouchardille selkäsaunan Miamissa. En kuitenkaan myöskään usko, että Bouchard tulee hirveästi hidastamaan turnauksen ennakkosuosikin kulkua.

Bouchard on pelannut Pariisissa hyvin hyökkäävää tennistä, mutta hän ei ole vielä kohdannut itseään voimakkaampaa tai edes yhtä voimakasta pelaajaa. Jos Sharapova ei syötä kammottavan huonosti tai aloita yhtä huonosti kuin Muguruzaa vastaan, en näe ottelussa kuin yhden voittajan.

Uskon, että Sharapovan aallonpohja on nähty, ja parantamisen varaa on vielä. Todennäköisesti se parannus nähdään jo tänään.

Suora 2-0-voitto olisi venäläiselle iso helpotus, ja odotan hänen myös saavan haluamansa.

Toisen semifinaalin todennäköinen voittaja on Halep, joka on kaikin puolin liian vahva Petkovicille. Romanialainen pelaa kuitenkin uransa ensimmäistä Grand Slam -välierää, ja odotan edelleen hänen sulavan jossakin vaiheessa turnausta.

Reilu vuosi sitten Halep voitti Petkovicin Nürnbergin massakenttäturnauksen finaalissa 6-3, 6-3. Tänään kumpikin pelaaja on kuitenkin hermostunut, ja Halepin kerroin 1,22 on todella alhainen.

Tässä tilanteessa ottelusta voi tulla mitä tahansa. Jos Petkovic jatkaa samalla itseluottamuksella kuin Errania vastaan, hänen avauserän voittonsa on parempi haku peleihin. Kerroin on 3,30.

Pelivihje: Sharapova voittaa Bouchardin 2-0, 1,86