Ranskan avoimet: Sharapovasta ei ole Williamsin haastajaksi naisten finaalissa


Ranskan avointen naisten turnauksen finaali pelataan lauantaina kello 16 Suomen aikaa kahden korkeimmalle sijoitetun pelaajan välillä. Ottelu herättääkin tuttuja tuntemuksia; Maria Sharapova ja Serena Williams kohtaavat tällä kaudella jo neljännen kerran joko finaalissa tai semifinaalissa.

Williams ei turhia kainostellut torstaina, vaan nappasi murskavoiton Sara Erranista. Errani voitti ottelussa vain yhden pelin. Pelivalintani otteluun oli myös onnistunut, sillä ottelu ei missään vaiheessa ollut vaarassa venyä yli 81,5 minuutin. Williams hoiteli homman hieman yli 45 minuutissa, mikä tiesi under-vetoni osumista selkeällä marginaalilla.

Errani oli odotetusti aivan liian kovassa paikassa. Samaa voi sanoa Sharapovasta, joka tosin on taidoiltaan rajallista italialaista parempi pelaaja. Finaalissa on vaikea puoltaa venäläistä, joka on hävinnyt Williamsille 12 kertaa peräkkäin. Putki alkoi jo vuonna 2005. Amerikkalainen on voittanut tämänkin kauden kaikki neljä kohtaamista melko selvästi.

Edellinen keskinäinen ottelu pelattiin Madridin massakentillä. Siellä olosuhteet olivat nopeammat ja pelipaikka korkeammalla. Lauantaiksi Pariisiin povataan pilvistä säätä, joten pelistä tulee hitaampaa kuin Madridissa, mutta en usko, että se aiheuttaa suuria muutoksia kummankaan peliin.

Kumpikin pelaaja haluaa dominoida peliä ja kiusata vastustajaansa kovilla lyönneillä. Williams tekee sen yksinkertaisesti paremmin. Sharapovalla ei voi olla hirveästi uskoa omiin voittomahdollisuuksiinsa. Hän voisi normaalisti lohduttautua sillä, ettei hänellä ole Williamsia vastaan mitään hävittävää. Nyt sekään ei pidä paikkaansa, sillä Sharapova puolustaa mestaruutta.

Sharapovan peli massakentillä on parantunut valtavasti entisajoista, mutta sen oli pakkokin parantua. Venäläinen ei edelleenkään liiku massalla erityisen hyvin. Hän on voittanut vain yhden erän 17 viime ottelussaan Williamsia vastaan.

On syytä muistaa, että Williams ei ole voittanut Ranskan avoimia yli 10 vuoteen. Svetlana Kuznetsovaa vastaan nähtiin, että Williamsin peli voi välillä mennä levottomaksi. Se on pieni huolenaihe niille, jotka suosivat tasoitusvetoja. En kuitenkaan usko, että sama ahdistuneisuus iskee Williamsiin tässä ottelussa. Hän on voittanut Sharapovan niin monesti ja niin selvästi kaikilla mahdollisilla alustoilla.

Otan peleihin Williamsin voiton 5,5 pelin tasoituksella. Veto olisi tuottanut voiton kuusi kertaa kaksikon seitsemässä viime kohtaamisessa kaikilla pelialustoilla.

Paras veto: Williams (-5,5 peliä) voittaa Sharapovan, 1,75

Lyö vetoa naisten finaalista täällä!