Ranskan avoimet: Suarez Navarro saattelee Bouchardin kotimatkalle


Carla Suarez Navarro 2.02-Eugenie Bouchard 1.76

Vain joitakin viikkoja sitten Bouchard näytti täysin kyvyttömältä hitailla eurooppalaisilla massakentillä, joten en vieläkään oikein näe häntä Ranskan avointen mestarina.

Neljännen kierroksen murskavoitto Angelique Kerberistä on kuitenkin saanut kertoimenlaskijat pudottamaan kanadalaisen voittokertoimen 10,00:n tietämille, joten esitys teki selvästi vaikutuksen.

Tämän ottelun jälkeen nähdään, vieläkö kyseessä on houkutteleva veto. Suarez Navarro on mielestäni paljon kyvykkäämpi pelaaja tällä alustalla. Lisäksi hän kukisti kanadalaisen viime vuonna myös Wimbledonin nurmella.

Bouchard pelasi loistavasti Kerberiä vastaan, mutta olen edelleen sitä mieltä, että hän saa ulkonäkönsä ansiosta paljon anteeksi. Ottelut eivät ole antaneet juuri syytä muuttaa mielipidettä. Mielestäni Bouchardin kerroin tässä ottelussa on vinksallaan.

Saatan joutua pettymään, jos Bouchard takoo Suarez Navarron kotimatkalle, mutta en usko niin käyvän näissä olosuhteissa. Mielestäni altavastaaja on paljon parempi haku vetoihin.

Vuonna 2008 Suarez Navarro meni Ranskan avoimissa karsinnoista aina puolivälieriin saakka ennen tappiota Jelena Jankovicille. Yleisesti Suarez Navarro on ehkä hieman alisuorittanut Pariisissa uransa varrella. Hän olisi kuitenkin ottanut avosylin vastaan puolivälierän Bouchardia vastaan, jos sitä olisi tarjottu turnauksen alussa.

Espanjalainen lienee kentän kummallakin laidalla liian vahva Bouchardille. Suarez Navarron kerroin on yön aikana pudonnut 2,02:n liepeille, mikä on ehkä hieman alakanttiin, mutta kerroin on silti pelikelpoinen.

Bouchardia auttanee hieman se, että ottelu pelataan Suzanne Lenglen -kentällä. Monet pelaajat, viimeksi Fernando Verdasco eilisiltana, ovat valittaneet, että kenttä on huomattavasti nopeampi kuin muut Pariisin areenat. Uskon silti "CSN:n" massakenttäosaamisen tekevän tehtävänsä.

Garbine Muguruza 4.60-Maria Sharapova 1.19

Samaan aikaan Philippe Chatrier -kentällä Sharapova kohtaa Muguruzan. Kahden kovan lyöjän välisestä mittelöstä voi tulla erittäin viihdyttävä. Muguruza voi ehdottomasti voittaa ottelun, jos hän löytää parhaan teränsä.

Ottelussa voi olla joitakin yhtäläisyysmerkkejä vuoden 2009 puolivälierän kanssa. Tuolloin Sharapova hävisi rumasti nuorelle Dominika Cibulkovalle. Muguruza tulee otteluun täydellä höyryllä, ja hänen avauserän voittokertoimensa 3,55 on houkutteleva.

Sharapova sai tehdä täyden päivätyön Sam Stosuria vastaan. Ottelun alussa Stosur iski voittopalloja miten huvitti, kunnes Sharapova sai juonesta kiinni. Jos Muguruza ei sorru hermoiluun uransa ensimmäisessä Grand Slam -puolivälierässä, hän saanee ottelussa tilaisuutensa. Espanjalaisella on voimakas syöttö ja hän lyö hyvin kummaltakin puolelta kenttää. Se voi tietää venäläisvastustajalle ongelmia.

Pelivihjeet

Suarez Navarro voittaa Bouchardin, 2,02
Muguruza voittaa ensimmäisen erän Sharapovaa vastaan, 3,55