Ranskan avoimet: Tipsarevicille ja Mahutille luvassa pitkä urakka


Joissakin Ranskan avoimissa nähdyissä asioissa on jotakin pahasti pielessä, ja turnaus on kestänyt vasta kaksi päivää.


Miten on mahdollista, että Sam Querrey, John Isner ja Ryan Harrison ovat voittaneet massakentillä häviämättä erääkään? Miten Robin Haase voitti ensimmäisen tie breakinsa sinä aikana, kun tie breakit ovat yleensäkään olleet olemassa? Miten Rafael Nadal onnistui häviämään erän miehelle, joka voitti viime viikolla Jan Hajekia vastaan vain yhden pelin?


Valitettavasti minulla ei ole vastausta kysymyksiin, mutta näillä näkymin minulla on runsaasti aikaa pohtia niitä, sillä Pariisiin on luvattu sadetta oikeastaan koko loppuviikoksi.


Olen sanonut näin ennenkin, mutta kannattaisi toden teolla pohtia, onko mitään järkeä järjestää Grand Slam -turnausta toukokuisessa Pariisissa. Sateen uhka on ilmeinen. Ehkä tällä kertaa ajatuksen järjettömyys paljastuu vihdoin ITF:llekin ja turnaus siirretään kuivempaan ympäristöön.


Eilisen kahdesta miesten turnauksen vedostani toinen osui, kun Gael Monfilsin ja Tomas Berdychin ottelu venyi odotetusti pitkäksi. Harrisonin yllätysvoitto kuitenkin himmensi voitonriemua.


Tälle päivälle on kaavailtu muun muassa Novak Djokovicin, Tommy Haasin, Stan Wawrinkan, Janko Tipsarevicin ja monien muiden otteluita. On eri asia, pystytäänkö pelit pelaamaan. Miesten turnauksen ensimmäisen kierroksen on määrä päättyä tänään.


Jos Janko Tipsarevic pääsee kentälle, hän saattaa joutua pysyttelemään siellä pidemään kuin miehen voittokerroin 1,17 antaa ymmärtää. Tipsarevicin vire ja tämän kauden tulokset eivät nimittäin ole huippuluokkaa. Hänen edellinen ottelunsa oli varsin surullinen tappio Guido Pellalle Düsseldorfissa. Tipsarevic on voittanut massalla vain kaksi ottelua tänä vuonna.


Tipsarevic on voittanut urallaan Ranskan avoimissa vain yhden avauskierroksen ottelun häviämättä erääkään. Vaikka vastustaja Nicolas Mahut on myös huonossa vireessä, hän voi ilman muuta voittaa ainakin yhden erän ja venyttää ottelun yli 34,5 pelin.


Mahut pelasi viime vuonna Pariisissa hyvin ja hänellä on ranking-pisteitä puolustettavanaan. Viime vuoden avoimissa Mahut voitti Martin Klizanin ja Andy Roddickin ja kiusasi myös Roger Federeriä, joten otteensa kadottaneen Tipsarevicin kohtaaminen ei pelota Mahutia.


Ohjelmassa on muutamia otteluita, jotka houkuttelevat yhdistelmäpeleihin. Ensimmäisenä vedon saa Benoit Paire, jonka ei pitäisi joutua suuriin vaikeuksiin Marcos Baghdatisia vastaan. Odotan myös Tommy Haasin olevan liian vahva Guillaume Rufinille. Guillermo Garcia-Lopezilla on puolestaan liikaa massakenttien osaamista Jack Sockin makuun. Näiden kolmen pelaajan voitot antaisivat yhdistelmänä kertoimen 1,90.


Djokovicin pitäisi olla aivan liian kova haaste David Goffinille, kun maailmanlistan ykkönen pelaa avausottelunsa tämän vuoden turnauksessa. Odotan belgialaisen kuitenkin taistelevan toden teolla; hän hävisi Ranskan avoimissa viime vuonna vasta neljännellä kierroksella. Jos tappio tulee nyt jo avauskierroksella, Goffinin ranking-sijoitus laskee kuin lehmän häntä.


Lisäksi Guido Pellan voitto Ivan Dodigista kertoimella 2,50 on houkutteleva vaihtoehto. Argentiinalainen oli viime viikolla Düsseldorfissa loistoiskussa. Hän voitti Tipsarevicin ja Viktor Troickin ja oli sen jälkeen vielä pitkään piikki Juan Monacon lihassa. Lähtökohdat Dodigin kohtaamiseen ovat siis erinomaiset.


Dodig dominoi syötöllään pelaajien edellistä kohtaamista Indian Wellsin kovalla alustalla. Viiden erän ottelussa viileissä ja hitaissa massakenttäolosuhteissa odotan kuitenkin altavastaaja Pellan vievän voiton.


Parhaat vedot


Yli 34,5 peliä Tipsarevicin ja Mahutin välillä, 1,92

Paire, Haas ja Garcia-Lopez voittavat ottelunsa (yhdistelmä), 1,90

Pella voittaa Dodigin, 2,50


Lyö vetoa Ranskan avoimista täällä!