Ranskan avoimet: Tsonga kiusaa Federeriä


Tenniksessä onni voi kääntyä nopeasti. Se kävi selväksi maanantaina. Sunnuntain kärsimyksen jälkeen maanantain pelivalintani osui alta aikayksikön.

Vetoni Tommy Haasin puolesta osui hyvissä ajoin, kun saksalaisveteraani ampaisi ensimmäistä kertaa Ranskan avointen puolivälieriin. Haas on nyt selvinnyt jokaisen major-turnauksen puolivälierään. Haas hyötyi Mihail Juzhnin varsin surkeasta esityksestä. Juzhnin sulaminen muistutti jo surullisenkuuluisaa Miamin tapausta vuonna 2008.

Vihjaamani tasoitusveto Novak Djokovicin ja Philipp Kohlschreiberin väliseen otteluun osui myös. Ottelussa oli aineksia tasaiseen vääntöön, mutta Kolhschreiberin henkinen kantti petti jälleen. Hän teki outoja lyöntivalintoja ja ratkaisuhetkien virheitä.

Tiistain puolivälierissä yleisöä hemmotellaan, kun Jo-Wilfried Tsonga ja Roger Federer kohtaavat toisensa 13. kerran. Massakentillä kohtaaminen on kuitenkin vasta toinen. En ole koskaan aiemmin nähnyt Tsongan pelaavan massalla niin hyvin kuin nyt. Yleisö on Tsongan puolella, joten hänellä on ehdottomasti mahdollisuuksia Federeriä vastaan. Kyseessä on iso ottelu, ja odotan sen olevan myös tasainen.

Tsonga liikkuu massalla hyvin. Hän ei ole aina pystynyt siihen. Ottelussa tullaan näkemään vaikka mitä, mutta jos Tsonga syöttää hyvin, hänen kovat lyöntinsä aiheuttavat huolta sveitsiläiselle.

Alkuvuodesta kaksikko pelasi loistavan ottelun Melbournen kovalla alustalla. Federer repi voiton viidessä erässä. Myös tämä ottelu saattaa venyä pitkäksi. Federer ei ole enää yhtä atleettinen kuin aiemmin. Federer sanoi, ettei kompurointi ja kaatuminen edellisessä ottelussa Gilles Simonia vastaan häirinnyt häntä. Simonin mailasta lähteneet lukuisat voittoisat lyönnit kuitenkin häiritsivät tähteä varmasti. Uskon, että Federer voi joutua urakoimaan tänäänkin.

Pienet selkävaivat ovat vaikeuttaneet sveitsiläisen urakkaa viime aikoina. Toisaalta olisi kovin tyypillistä, jos Federer nousisi taas loistoonsa tänään iltapäivällä. Samalla hänestä tulisi kolmas sveitsiläispelaaja, joka kukistaa ranskalaisvastustajan muutaman päivän sisällä.

Odotan Federerin voittavan ottelun, mutta ihan helposti se tuskin onnistuu. Lyön vetoa yli 40,5 pelin puolesta.

Paras veto: Yli 40,5 peliä Federerin ja Tsongan välillä, 1,92

Lyö vetoa Ranskan avoimista täällä!