Ranskan avoimet: Warson vie Halepilta ainakin erän


Keskiviikko oli Grand Slam -päivä, joka muistetaan pitkään. Pari päivää sitten kakkossijoitettu Na Li kärsi shokkitappion, ja eilen oli ykkössijoitetun Serena Williamsin vuoro joutua jättiyllätyksen uhriksi. Williams hävisi Garbine Muguruzalle 2-6, 2-6.

Totesin eilen, että Williamsin siskokset eivät välttämättä pääse niin helpolla kuin kertoimista voisi päätellä. En kuitenkaan odottanut, että kumpikin häviäisi - enkä varsinkaan, että Serena häviäisi tällä tavalla.

Muguruzan erävoitto ei missään tapauksessa ollut mikään mahdottomuus, mutta espanjalainen suorastaan tyrmäsi jenkin kummassakin erässä.

Yllätykset eivät tähän. Flavia Pennetta hävisi Johanna Larssonille, vaikka johti jo 7-5, 3-0. Vihjaamani Varvara Lepchenko puolestaan mokasi neljä eräpalloa Angelique Kerberiä vastaan.

Kaiken lisäksi Sabine Lisicki loukkasi ranteensa ja luovutti, ja Alizé Cornet hävisi Taylor Townsendille.

Melkoinen päivä siis. Kyseessä on avointen Grand Slamien ensimmäinen kerta, kun kaksi korkeimmalle sijoitettua pelaajaa putoaa ennen kolmatta kierrosta.

Heather Watson-Simona Halep

Aiheuttaako hyvävireinen Watson seuraavan yllätyksen nelossijoitettua Halepia vastaan?

Uusi valmennus on muuttanut Watsonin peliä hyökkäävämpään suuntaan, ja britti onkin itselleen harvinaisesti hyvässä iskussa. Kehitystä on tapahtunut etenkin kämmenlyönnissä, josta on tullut uhkaavampi.

Otettuaan Diego Veronellin valmentajakseen ja toivuttuaan vuoden takaisista terveysongelmistaan Watson on tasaisesti tehnyt nousua rankingissa. Prahan turnausvoiton ja Pariisin hyvän karsintamenestyksen myötä hän on hyvässä vireessä.

Tänään voitto on paljon pyydetty, mutta Watson pystyy ehdottomasti pakottamaan Halepin töihin. Romanialainen on tulee otteluun hieman vailla pelituntumaa. Hän jätti Rooman turnauksen väliin vatsalihasvamman takia, ja on sittemmin pelannut vain yhden ottelun. Avauskierroksella Alisa Kleybanovasta ei ollut testaamaan Halepia.

Watson voitti yhden erän pelaajien aiemmassa kohtaamisessa, joka käytiin viime kaudella kovalla alustalla. Massakenttä on Halepin suosikkiakusta, mutta kumpikin pelaaja on parantanut otteitaan vuoden takaisesta. Tänään nähdään, kuinka hyvä Watson todellisuudessa on.

Britin erävoitto kertoimella 2,80 on hyvännäköinen haku peleihin.

Toisaalla uskon Na Lin pudottaneen Kiki Mladenovicin jatkavan voittojen tiellä Alison Riskeä vastaan. Anastasia Pavljutshenkova on puolestaan hyvä altavastaajaehdokas Kiki Bertensiä vastaan.

En pitäisi myöskään suurella kertoimella siunatun Coco Vandeweghen voittoa sairastelleesta Kate Makarovasta mahdottomana. Sloane Stephensin kerroin Polona Hercogia vastaan on pelattavissa.

Pelivihje: Watson (+1,5 erää) voittaa Halepin, 2,50