Ranskan avoimet: Wawrinkasta ei haastetta Nadalille


Kirjoitin eilen, että Jo-Wilfried Tsongalla on mahdollisuus kiusata Roger Federeriä, mutta en osannut odottaa, että Tsonga itse asiassa voittaisi ottelun.

Olin luottavainen ensimmäisen erän jälkeen, kun Tsonga nousi 2-4-tappioasemasta erävoittoon. Federer pelasi omalla mittapuullaan surkeasti ja nukkui kaksi seuraavaa erää. Sveitsiläinen teki virheitä joka puolella kenttää.

Tsongan ei tällä kertaa tarvinnut yltää parhaaseensa, mutta jatkopaikka heltisi silti.

Keskiviikon puolivälieriassä hallitseva mestari Rafael Nadal kohtaa toisen sveitsiläisen, Stan Wawrinkan. Wawrinkan mahdollisuudet riippuvat siitä, kuinka hyvin hän on saanut lepoa tahkottuaan maanantaina viisi erää Richard Gasquetia vastaan.

Wawrinkalla oli reidessään iso side jo ennen maanantain ottelua. On kovin epätodennäköistä, että Wawrinka pystyisi pysäyttämään Nadalia, jonka kone alkaa käydä kovilla kierroksilla toisella turnausviikolla.

Espanjalainen pelasi Kei Nishikoria vastaan paremmin kuin kertaakaan aiemmin tässä turnauksessa. Sääkin on kääntynyt parempaan suuntaan. Keskiviikoksi Pariisiin ennustetaan aurinkoista ja lämmintä päivää, mikä tekee Nadalin yläkierteisestä kämmenlyönnistä todella vaarallisen.

Nadal tuntuu aina pelaavan paremmin päivänpaisteessa. Kuukausi sitten Madridin korkeassa ilmanalassa ja nopealla kentällä Nadal voitti Wawrinkan finaalissa 6-2, 6-4. On varsin epätodennäköistä, että puolikuntoinen sveitsiläinen pystyisi tänään kääntämään asetelman voitokseen.

Keskinäisissä kohtaamisissa voitot ovat menneet Nadalille 9-0 ja erävoitot 19-0. Se kertoo olennaisen siitä, kuinka vaikea oikeakätisen, yhden käden rystylyöntiä käyttävän pelaajan on voittaa Nadal massakentällä - tai millään muullakaan alustalla. Wawrinkan on tulitettava toden teolla, kuten maanantainakin, jotta hänellä olisi mitään mahdollisuuksia.

Tehtävä on kenelle tahansa vaikea täydessä pelikunnossakin, saati sitten kaksi päivää yli nelituntisen, kuluttavan maratonin jälkeen. Ottelu paketoitaneen alle 32,5 pelin.

En anna Wawrinkalle juuri arvoa tässä ottelussa. Olen mielelläni väärässä, mutta objektiivisesti tarkasteltuna en näe sveitsiläisellä olevan paljon mahdollisuuksia. Wawrinka tarvitsee elämänsä ottelun ja hänen on voitettava palloja tuon tuostakin. Käytännössä se on kuin toivoisi ihmettä tapahtuvaksi Nadalin henkisessä kodissa.

Paras veto: Alle 32,5 peliä Wawrinkan ja Nadalin välillä, 1,87