Ranskan avointen naisten turnaus: 10 tilastoa


10. Ranskan avointen suosikki on Serena Williams kertoimella 1,92. Hän voitti Ranskan avoimet  ensimmäistä kertaa 11 vuotta sitten.

9. Amerikkalainen on voittanut tällä kaudella kahdeksasta turnauksestaan viisi, mukaanlukien viime viikonlopun Rooman Masters-turnauksen voitto. Hän on kuitenkin voittanut Ranskan avoimet viimeksi vuonna 2002. Kerroin sille, että Williams ei voita avoimia, on 1,84.

8. Maria Sharapova on puolustava mestari. Hän voitti viime vuoden finaalissa Sara Erranin 6-3, 6-2. Grand Slam -voitto oli Sharapovan ensimmäinen massakentillä. Venäläisen mestaruuden kerroin on 5,40.

7. Errani on mennyt semifinaaleihin saakka kummassakin tämän vuoden massakenttäturnauksessaan. Hän ei kuitenkaan ole koskaan voittanut Grand Slamia. Kerroin Erranin voitolle Ranskan avoimissa on 25,00.

6. Victoria Azarenka aloitti kauden maailmanlistan ykkösenä, mutta on nyt sijoitettu kolmanneksi. Australian avointen mestari putosi viime vuonna Ranskassa neljännellä kierroksella. Azarenkan mestaruuskerroin on 7,50.

5. Entinen mestari Li Na meni viime kuussa Stuttgartin turnauksessa finaaliin. Se oli hänen ensimmäinen massakenttäfinaalinsa sitten viimevuotisen Rooman Masters-turnauksen. Pelaajan ainoa finaalivoitto massakentällä tuli vuoden 2011 Ranskan avoimissa. Kiinalaisen voiton kerroin on 12,50.

4. Tshekkiläinen Petra Kvitova ei ole koskaan päässyt Ranskan avoimissa semifinaaleja pidemmälle. Tänä keväänä hän on voittanut seitsemästä massakenttäottelustaan vain neljä. Vuoden 2011 Wimbledon-mestari kohtaa kuitenkin avauskierroksella villillä kortilla mukaan tulleen pelaajan. Kvitovan mestaruuskerroin on 55,00.

3. Maailmanlistan nelonen Agnieszka Radwanska on pelannut tällä kaudella vain kolme ottelua massalla ja hävinnyt niistä kaksi. Puolalainen on kärsinyt loukkaantumisista viime aikoina. Hän on turnauksen kymmenenneksi todennäköisin voittaja kertoimella 90,00.

2. Entinen maailmanlistan ykkönen Caroline Wozniacki kohtaa avauskierroksella Britannian parhaiten sijoitetun pelaajan Laura Robsonin. Wozniacki on hävinnyt kolme edellistä avauskierroksen otteluaan massakentällä. Wozniackin mestaruuskerroin on 150,00.

1. Robson taas pelaa Ranskan avoimissa vasta toista kertaa. Hän ei ole koskaan voittanut massakenttäturnausta ammattilais- tai junioritasolla. Britin mestaruuden kerroin on peräti 600,00.

Lyö vetoa Ranskan avoimista täällä!