Tennisvedonlyönti: US Open maanantainaUS Openin avausviikko on ollut loistava ainakin näiden vetovihjeiden seuraajille.


Eilisestä kolmesta vedosta kaksi toi voton. Marion Bartoli kokosi itsensä vaikean alun jälkeen ja voitti Petra Kvitovan. John Isner hävisi viidessä erässä Philipp Kohlschreiberille, minkä myötä vinkattu over-peli pallojen määrälle ylittyi kirkkaasti.


Valitettavasti Alex Dolgopolovilla oli Stan Wawrinkaa vastaan jälleen yksi niistä huonoista päivistä, jotka hänen kohdallaan alkavat olla turhan yleisiä. Hänen kohdallaan pelaaminen on aina uhkapeliä.


Billie Jean King USTA Tennis Centressä käynnistyvät tänään neljännen kierroksen ottelut. Neljäs kierros oli viime vuonna hyvä kierros suosikeille. Miehissä seitsemän kahdeksasta ja naisissa kuusi kahdeksasta ennakkosuosikista voitti ottelunsa.


Yksi selvimmistä suosikeista on Marin Cilic, joka kohtaa yllättäjä Martin Klizanin. Kaksikko kohtaa ensimmäistä kertaa. Cilic on pärjännyt hienosti vasenkätisiä vastaan: hän on voittanut vasureita vastaan seitsemän ottelua putkeen. Koko uran saldo vasenkätisiä vastaan on 33-16, mikä tarkoittaa 67:n voittoprosenttia.


Klizan ei ole aiemmin saavuttanut mitään kovilla alustoilla. Hän onkin vältellyt nopeita alustoja, mutta New Yorkissa hän on saanut kovia päänahkoja voitoillaan Jo-Wilfried Tsongasta, Alejandro Fallasta ja Jeremy Chardysta.


Kaikesta huolimatta tämä on Cilicille loistava tilaisuus päästä Grand Slam -turnauksen puolivälieriin ensimmäistä kertaa sitten Melbournen 2010. New Yorkissa hän pystyi samaan viimeksi 2009. En pysty näkemään Klizania uhkana Cilicin voitolle. Isokokoinen kroaatti on hävinnyt vain yhden viimeisestä 19 ottelustaan, jotka hän on pelannut sijalla 51 tai alempana rankingissa olevaa vastaan. Vasenkätisiä vastaan sama tilasto näyttää yhtä tappiota 20 viime ottelusta. Odotan Cilicin ratkaisevan pelin kolmessa, korkeintaan neljässä erässä, joten vetoni on alle 40.5 palloa kertoimella 1.62.


Toinen suosikki, jonka odotan jatkavan puolivälieriin, on Tomas Berdych, joka kohtaa Nico Almagron yhteensä kymmenettä kertaa ja neljättä kertaa kovalla alustalla. Kaksikko ei ole koskaan ollut ylimpiä ystävyksiä. Odotan Berdychin selviävän paremmin nopeissa olosuhteissa.

Kumpikaan kaksikosta ei ole päässyt New Yorkissa kahdeksan parhaan joukkoon, mikä on Berdychin näkökulmasta pettymys. Tämä on kuitenkin Berdychille hyvä tilaisuus korjata asia ja edetä kahdeksan parhaan joukkoon, jossa Berdych kohdannee Roger Federerin. Almagro tehnee kuitenkin Berdychin pelistä vaikean. Pelaankin yli 162.5 minuutin mittaisen ottelun puolesta kertoimella 1.87.

Lisäksi otan kiinni yhteisvedon, jossa pelaan Cilicin, Ana Ivanovicin ja Angelique Kerberin voittojen puolesta. Kerroin asettunee 1.95:n tietämille.

Ivanovic on hyvässä vireessä, vaikka hänelle saattaakin toisinaan tulla iso epäonnistuminen (kuten Montrealissa Roberta Vincin käsittelyssä). Kaikesta huolimatta Ivanovicilla pitäisi olla kovalla alustalla tarpeeksi tulivoimaa Pironkovaa vastaan. Bulgarialainen tuntuu olevan kyvykäs haastamaan parhaita pelaajia vain ruoholla. Lisäksi tämä on hänelle ensimmäinen kerta kovan alustan isossa turnauksessa, joten kokemattomuuskin puhuu häntä vastaan. Hänen saldonsa kovilla alustoilla on surkea. Tämä turnaus on ensimmäinen kerta kun hän on voittanut kolmesti peräkkäin kovalla alustalla sitten Tukholman 2007.

Kerberille tiedossa on vaikeampi ilta hyvävireistä Sara Errania vastaan. Errani voittikin Kerberin, kun kaksikko kohtasi edellisen kerran Roland Garrosin turnauksessa. Se ottelu pelattiin savikentällä. Odotan Kerberin voittavan Erranin, kuten kävi alkuvuodesta, jolloin Kerber hoiteli Erranin ongelmitta Hobartissa. Errani on parantanut sittemmin selvästi ja tästä ottelusta voi tulla tiukka, mutta Kerberin parempi tulivoima riittänee puolivälieräpaikkaan.

Parhaat vedot

Alle 40.5 palloa Klizanin ja Cilcin ottelussa, kerroin 1.62

Yli 162.5 minuutin mittainen ottelu Berdychin ja Almagron välillä, kerroin 1.87

Ivanovicin, Kerberin ja Cilicn voitot yhteiskertoimella 1.95