Top 4: ranskalaisehdokkaat Ranskan avointen voittajaksi


Jos ranskalaisissa risoo yksi asia, se on heidän kyvyttömyytensä voittaa isännöimänsä urheilutapahtumat.

Otetaan vaikka Tour de France. Koko kansakunnan pitäisi vetää patonki väärään kurkkuun vain siksi, että yksikään maan huippupyöräilijöistä ei ole voittanut ajoa sitten vuoden 1985.

Gallialainen diplomatia joutuu koetukselle silloinkin, kun joku huomauttaa, että Le Mansin 24 tunnin ajo päättyi ranskalaisvoittoon viimeksi 1980.

Sama pätee Ranskan avoimiin. Mary Pierce tosin voitti naisten turnauksen vuonna 2000, mutta hän on Ranskan ohella myös USA:n ja Kanadan kansalainen.

Miesten turnauksen edellinen ranskalaisvoittaja on vuoden 1985 mestari Yannick Noah. Quelle honte!

Eikö ranskalaisista siis ole voittamaan Coupe des Mousquetaires -pokaalia? Tasokkaista ranskalaispelaajista ei nimittäin ole pulaa. ATP-listan sadan parhaan joukkoon kuuluu 13 ranskalaista.

Benoit Pairesta (ranking-sijoitus 63), Stehpane Robertista (76) tai Adrian Mannarinosta (96) ei välttämättä ole etenemään pitkälle, mutta mikään ei estä korkeammalle rankattuja pelaajia menestymästä. Onko heistä kuitenkaan menemään päätyyn asti?

Gilles Simon - 600.00

Gilles Simon hallitsee pelaamisen massakentällä. Hänestä tuli ammattilainen vuonna 2002, ja sittemmin Simon on voittanut kuusi turnausta massakentällä. Ranskan avoimissa hän on edennyt kaksi kertaa neljännelle kierrokselle.

Simonilla on loistavat kestävyysominaisuudet, ja hän jauhaa mielellään pitkiä otteluita. Kahtena viime vuonna hän on pelannut Ranskan avoimissa peräti viisi viisieräistä ottelua.

Simonin on kuitenkin uskottava itseensä enemmän, jotta hän voisi haastaa suurimat tähdet.

Gael Monfils - 400.00

Seuraavana vuorossa on Gael Monfils. Pariisilaisen ongelma on se, että hän on esiintyjä, jota kotiyleisön viihdyttäminen tuntuu usein kiinnostavan enemmän kuin tennisottelun voittaminen.

On toki ilo katsoa Monfilsin NBA-henkisiä verkolleheittäytymisiä, viime hetkessä iskettyjä lyöntejä ja liukuja kentän joka puolella.

Monfils näyttää pelatessaan vettä juovalta kirahvilta. Hänen ketteryyttään on pakko arvostaa. Voittoja se ei kuitenkaan tuo. Monfilsin on unohdettava showtemput ja alettava tehdä tulosta.

Richard Gasquet - 500.00

Richard Gasquet'n ongelma lienee korvien välissä. Simonin tavoin hän ei ole koskaan edennyt Ranskan avoimissa neljättä kierrosta pidemmälle. Gasquet jäätyy usein kotiyleisönsä edessä. Paineet ovat selvästi liian kovat.

Selkävamma on muutenkin pitänyt Gasquet'n sivussa maaliskuusta saakka, eikä hän välttämättä edes pelaa Pariisissa.

Jo-Wilfried Tsonga - 75.00

Jäljelle jää Jo-Wilfried Tsonga, joka on Ranskan suurin toivo kotimaan Grand Slamissa. Tsonga on kertoimissa jaetusti kahdeksanneksi suurin mestarisuosikki kertoimella 75,00.

Isokokoinen Tsonga on viettänyt viimeiset kuusi vuotta juhlien Australian avointen kakkossijaansa vuodelta 2008. Hänen tulivoimansa riittää kuitenkin eittämättä Grand Slam -voittoon. Viime vuonna Tsonga ylsi semifinaaliin, jossa hävisi David Ferrerille.

Tsongan 10 ATP-turnausvoitosta kuitenkin vain yksi on massakentiltä. Jos Tsonga joskus voittaakin Grand Slamin, hän tuskin tekee sitä Pariisissa.

Ranskalaiset saavat siis yhä odottaa kotimaista miesmestaria. Voit jo kuulla, kun raivostuneet gallit katkaisevat patonkejaan.

Pelaajan nimen perässä kerroin Ranskan avointen voitolle.