US Open: Berdych neljän parhaan joukkoon


New Yorkissa pelataan torstaina miesten US Openin puolivälieriä.

Ensimmäiset semifinalistit ovat jo selvillä. Toisessa välierässä kohtaavat Novak Djokovic ja Kei Nishikori. Tänään selviää toinen semifinaalipari.

Billie Jean King National Tennis Centreen povataan kuumaa torstaita. Elohopean odotetaan nousevan 30 asteeseen, kun Tomas Berdych ja Marin Cilic kohtaavat kello 20.30 Suomen aikaa.

Tomas Berdych-Marin Cilic

Berdych on kaikessa hiljaisuudessa raivannut tiensä puolivälieriin voittamalla lukuisia heikompia vastustajia ilman erätappioita. Vain toisen kierroksen mittelö Martin Klizania vastaan vaati viisi erää.

Edellisessä ottelussaan Berdych otti selvän voiton Dominic Thiemistä. Kamppailu meni pitkälti odotusten mukaan: Berdychin kovat lyönnit pakottivat nuoren itävaltalaisen säntäilyyn.

Tänään nähdään toden teolla, missä Berdych menee. Takana on huono kesä; Ranskan avointen jälkeisissä viidessä turnauksessa tshekki pääsi vain kerran puolivälieriin asti.

Pariisin turnauksen jälkeiset tappiot Cilicille, Yen Hsun Lulle, Vasek Pospisilille ja kahdesti Feliciano Lopezille eivät herättäneet juuri luottamusta US Openin alla. Tänään selviää, kuinka paljon Berdych on saanut itseluottamustaan takaisin.

Cilic pelasi erittäin hyvin voittaessaan Berdychin Wimbledonissa erin 3-0. Ruohoalustalla tulos ei kuitenkaan ollut kovin kummoinen yllätys. Kovalla alustalla annan suosikin viitan Berdychille.

Yhdestä Wimbledon-finaalista huolimatta en ole koskaan ollut vakuuttunut Berdychin kyvyistä nurmikentillä. Kovalla alustalla hänellä on hyvät revanssimahdollisuudet.

Pelaajat ovat kohdanneet kahdeksan kertaa. Voitot ovat Berdychin eduksi yhteensä 5-3 ja kovilla alustoilla 2-0. Lisäksi Berdych saattaa hyötyä myös siitä, että Cilic joutui pelaamaan pitkän viisieräisen kamppailun edellisellä kierroksella Gilles Simonia vastaan.

Cilicin ja Simonin kohtaamisesta osattiin odottaakin tasaista. Cilicin on joka tapauksessa vaikea palautua neljän tunnin ja 13 minuutin ottelusta kuumankosteissa oloissa, etenkin kun mittelössä nähtiin enimmäkseen pitkiä palloralleja. Berdych saa pienen edun tällä osastolla.

Cilic piti eilen vapaapäivän, mikä tasoittaa tilannetta. Lisähaasteita miehelle tuo kuitenkin se, että New Yorkiin ei ole odotettavissa tuulista säätä.

Berdych on usein ollut vaikeuksissa tuulisissa oloissa. Tunnetuin tapaus on ottelu Andy Murrayta vastaan, kun kova puuska lennätti kertaalleen jopa Murrayn tuolin kentän laidalta rajojen sisäpuolelle.

Tänään tuuli jää vaisuksi, eikä siitä ole kiusaamaan Berdychiä. Uskon tshekin olevan hieman liian paha rasti ailahtelevalle Cilicille.

Pelivihje: Berdych (-2,5 peliä) voittaa Cilicin, 1,87

Lyö vetoa US Openista täällä!