US Open: Djokovic antaa selkäsaunan Beckerille


Perjantaina pelataan US Openin toisen kierroksen loput 16 ottelua. Pelit alkavat noin kello 18 Suomen aikaa.

Perjantain tähtiä ovat Novak Djokovic, Andy Murray ja Juan Martin Del Potro. Aloitan maailmanlistan ykkösestä.

Novak Djokovic-Benjamin Becker

Entinen US Openin mestari ja viime vuoden finalisti ei tuhlaa aikaansa avauskierroksilla, ellei ole pakko. Becker näyttää lähinnä uhrilampaalta, sillä hänellä ei ole juuri muita aseita kuin kova syöttö ja usein villiksi äityvä kämmenlyönti, jolla vahingoittaa vastustajia. Se riitti avauskierroksella surkeaa Lukas Rosolia vastaan, mutta ei tänään. Uskon serbialaisen hoitavan ottelun nopeasti ja tehokkaasti. Avauskierroksella Djokovic voitti helposti Ricardas Berankisin. Viime vuonna hän selvitti jokaisen neljästä ensimmäisestä ottelustaan US Openissa alle 25 pelissä. Tänään yhteispeliraja on asetettu 26,5:een, enkä keksi yhtäkään tapaa, jolla Becker pysyisi niin pitkään Djokovicin kyydissä, ellei hän syötä paremmin kuin koskaan aiemmin. Tähän kello 20 Suomen aikaa alkavaan otteluun isketään siis peleihin alle 26,5 peliä kertoimella 1,85.

Jarkko Nieminen-Joao Sousa

En tiedä, miksi Niemisen kerroin on vain 1,27, sillä hänen viime aikojen Grand Slam -tilastonsa on karmea. Sousa puolestaan pelasi erittäin hyvin Grigor Dimitrovia vastaan. Nieminen on tietysti paljon kokeneempi pelaaja tällä tasolla, mutta Sousa parantaa jatkuvasti peliään kovilla alustoilla. Hän on myös menestynyt viime aikoina haastajaturnauksissa. Esimerkiksi Dan Evansin kohdalla on nähty, mitä haastajaturnauksissa pärjääminen voi tehdä itseluottamukselle. Nieminen ei ole koskaan parhaimmillaan ennakkosuosikkina. Maskulainen todennäköisesti voittaa ottelun, mutta lyön vetoa portugalilaisen puolesta 2,5 erän tasoituksella. Kerroin on 1,60.

Julien Benneteau-Jeremy Chardy

Ranskalaisten kohtaamisesta voi tulla pitkä vääntö. Chardyn loukkaantumistilanne aiheuttaa kuitenkin huolta miehen tukijoille. Chardya on vaivannut polvi, joka kipeytyi pahasti Chardyn voitettua avauskierroksella Sergei Stahovskin viiden erän väännön päätteeksi. Benneteau teki kaikkensa, jotta hänen ottelunsa Michal Przysieznyä vastaan olisi ollut mahdollisimman vaikea. Benneteau on joka tapauksessa kaksikosta liikenteessä tuoreemmilla jaloilla, eikä Chardya todellakaan tunneta taistelutahdostaan. Chardyn hyökkäyspeli tuskin kantaa läpi ottelun. Se antaa Benneteaulle mahdollisuuden ampaista 32 parhaan joukkoon. Uskon Benneteaun voittavan 2,5 pelin takamatkaltakin.

Parhaat vedot

Alle 26,5 peliä Djokovicin ja Beckerin välillä, 1,85
Sousa (+2,5 erää) voittaa Niemisen, 1,60
Benneteau (-2,5 peliä) voittaa Chardyn, 1,77

Lyö vetoa US Openista ja katso suoria lähetyksiä otteluista täällä!