US Open: Djokovic häviää erän Kohlschreiberille


New Yorkissa pyörähtää maanantaina käyntiin US Openin neljäs kierros. Kentillä nähdään useita Grand Slam -mestareita.

Paikkaa puolivälierissä tavoittelevat esimerkikksi Novak Djokovic, Andy Murray ja Stanislas Wawrinka. Myös Kei Nishikorin ja Milos Raonicin kohtaaminen on mielenkiintoinen.

Luvassa saattaa tänäänkin olla ukkosta. New Yorkiin on luvattu kuumankosteaa säätä. Kovan tuulen pitäisi kuitenkin hieman laantua, kun miesten pelit alkavat kello 19.30 Suomen aikaa.

Novak Djokovic-Philipp Kohlschreiber

Kohlschreiber otti viimeksi neljän erän jälkeen voiton John Isneristä. Jos tämä kohtaaminen ratkeaisi vain lahjakkuuden ja lyöntiosaamisen perusteella, saksalainen kisaisi tiukasti voitosta.

Valitettavasti on muitakin vakuttavia tekijöitä. Kohlschreiberin henkinen kantti tuskin riittää Djokovicin voittamiseen näissä oloissa, vaikka serbialainen joutuukin kovemmille kuin kertaakaan aiemmin turnauksessa.

Kaavio on ollut tähän asti Djokovicille suotuisa, mutta tänään kulku vaikeutuu huomattavasti.

Kohlschreiber yllätti edellisessä ottelussaan voittamalla kolme tie breakia niiden pelien kuninkaana pidettyä Isneriä vastaan. Isner tosin lahjoitti voitoista yhden, mutta saksalaisen suoritusta ei silti voi väheksyä. Kohlschreiber tulee ainakin aloittamaan Djokovicia vastaan positiivisella mielellä, ja ensimmäisen erän päättyminen miehen voittoon on hyvin mahdollista.

Kohlschreiber on onnistunut tempussa kolmesti miesten viidessä kohtaamisessa. Vain kerran Kohlscreiber on myös pitänyt tasonsa sen jälkeen: Ranskan avoimissa 2009.

Kohlschreiberilla on tapana heittää pyyhe kehään, kun ottelu alkaa kääntyä vastustajalle. Siksi en luota tasoitusvetoihin. Isoista kertoimista kiinnostavat Djokovicin 3-1-voitto sekä Kohlschreiberin avauserän voitto. Muita vaihtoehtoja ovat Kohlschreiber +2,5 erää ja avauserän tasoitusvedot.

Kei Nishikori-Milos Raonic

Lähtökohtaisesti nostan Nishikorin suosikiksi erittäin tasaisessa ottelussa. Pidän Nishikoria Raonicia monipuolisempana pelaajana.

Nishikorin kohdalla miehen pelikunto on kuitenkin aina kysymysmerkki. Kukaan ei tiedä, mikä japanilaisen todellinen iskukyky on.

Edellisellä kierroksella uskoin Leonardo Mayerin voittavan Nishikorin, koska Nishikori ei ollut vielä joutunut tositestiin. Lisäksi loukkaantumisriski on aina olemassa. Nishikori kuitenkin voitti ottelun, joskin Mayerin huono esitys vaikutti asiaan.

Ennen turnausta Nishikori sanoi, ettei välttämättä edes pelaisi turnauksessa. Nyt ääni kellossa on muuttunut: mies on kuulemma lähes täydessä pelikunnossa ja tuntee olonsa hyväksi. En taida täysin uskoa pelaajan puheisiin.

Jos ottelu pelattaisiin paras kolmesta -formaatissa, löisin vetoa Nishikorin puolesta. Nyt ottelussa pelattaneen kuitenkin rajut viisi erää, ja tie breakitkin näyttävät todennäköiseltä. Nishikorin kropalle ottelu on kova haaste.

Raonic voitti japanilaisen Wimbledonissa, mutta se olikin kanadalaisen ensimmäinen voitto tämän päivän bastustajastaan. Raonic on pelannut varsin keskinkertaisen turnauksen, ja nyt pelin on parannuttava.

Pidän Nishikoria suosikkina, mutta monen monta vetoa on kaatunut hänen heikon kroppansa takia. En usko Nishikorin kestävän koko päivää kuumankosteassa New Yorkissa, joten Raonicin voitto nousee peleihin.

Pelivihjeet

Kohlschreiber (+2,5 erää) voittaa Djokovicin, 2,45
Raonic voittaa Nishikorin, 1,72

Lyö vetoa US Openista täällä!