US Open: Kohlschreiber vie erän Nadalia vastaan


Maanantaina US Openin miesten turnauksessa pyörähtää käyntiin neljäs kierros. Ottelut alkavat tänään normaalia myöhemmin, eli noin kello 20 Suomen aikaa.

Janko Tipsarevic-David Ferrer

Kyseessä on viime vuoden puolivälierän uusinta. Tuolloin Ferrer voitti serbialaisen viiden erän väännön päätteeksi. Kumpikaan pelaaja ei ole nyt yhtä hyvässä iskussa kuin vuosi sitten, mutta odotan silti vastaavaa lopputulosta.

Kaavio on ollut suotuisa Tipsarevicille, jonka viime ajat ATP-kiertueella ovat olleet vaikeita. Mies on varmasti iloinen pystyttyään puolustamaan edes joitakin viime vuosien ranking-pisteitään.

Ferrerkään ei ole juuri loistanut viime kuukausina. En usko, että ottelusta tulee kovinkaan viihdyttävä. Vain Jack Sock on pystynyt toistaiseksi haastamaan Tipsarevicin, eikä hänkään kestänyt vauhdissa mukana surkean kuntonsa takia. Ainakin sillä saralla Ferrer on paljon kovempi haaste.

Viime lokakuun voitto Juan Monacosta oli edellinen kerta, kun Tipsarevic on voittanut maailman top 10 -pelaajan. Top 5 -vastustajia vastaan hänen tilastonsa koko uran ajalta on neljä voittoa, 25 tappiota. Peleihin Ferrerin 3-1-voitto.

Phillip Kohlschreiber-Rafael Nadal

Aamukahdelta Suomen aikaa alkavassa myöhäisottelussa turnauksen ykkössuosikki Nadal kohtaa Kohlschreiberin, joka kukisti viimeksi John Isnerin. Nadal vienee voiton, mutta saksalaisella on mahdollisuutensa.

Nadal on tunnetusti erittäin hyvä yhden käden rystylyöntejä lyöviä oikeakätisiä pelaajia vastaan. Espanjalainen on kukistanut kuvaukseen sopivan vastustajan 46 kertaa 50 viime yrittämällään. Viime vuonna Kohlshreiber voitti Hallen nurmella Nadalin, jota ei tuolloin juuri kiinnostanut. Hän on lisäksi ottanut erävoiton joka kerta, kun kaksikko on kohdannut kovalla alustalla. Lähtökohdat eivät siis ole Kohlschreiberin kannalta toivottomat, toisin kuin Nadalin kerroin 1,04 antaa ymmärtää.

Saksalainen voi hyvinkin hiipua pahasti päätöserässä, kun tappio näyttää selvältä. Siksi en lähde mukaan pelitasoitusvetoihin. Kohlschreiberin erävoiton kerroin 2,65 on kuitenkin riskin arvoinen. Vaikka Nadal on loukkaantumisensa jälkeen ollut hyvässä iskussa Pohjois-Amerikan kovakentillä, hän on hävinnyt eriä yksikätisille Grigor Dimitroville ja Roger Federerille. Kohlschreiberilla on myös mahdollisuudet erävoittoon.

Parhaat vedot

Ferrer voittaa Tipsarevicin 3-1, 3,55
Kohlschreiber (+2,5 erää) voittaa Nadalin, 2,65

Lyö vetoa US Openista ja katso otteluita suorana täällä!