US Open: Koukalova voiton makuun


US Open pyörähti maanantaina käyntiin tulikuumissa oloissa. Elohopea kohosi 30 asteeseen, joten pelaajien kunto oli koetuksella. Sääennusteet lupasivat aurinkoa ja lämpöä, mutta ihan näin kovaa lämpöä ei osattu odottaa. Osa pelaajistakin yllättyi kuumuudesta. Tiistainakin on luvassa kuuma päivä.

Mona Barthelin pitäisi kukistaa loukkaantunut Shuai Zhang kello 18 Suomen aikaa alkavassa ottelussa. Zhangilla on käsivamma, ja hän pelaa vastoin lääkärin suosituksia.

Heather Watsonilla on erinomainen tilaisuus ottaa ensimmäinen US Open -voittonsa alavireistä Sorana Cirsteaa vastaan. Britin kerroin on kuitenkin liian pieni. Vastassa on vaarallinen, mutta valtavan epätasainen pelaaja.

Varvara Lepchenko voittanee Alison Van Uytvanuckin. Hän on onnistunut tempussa ennenkin ilman suuria ongelmia. Lepchenko -4,5 peliä kertoimella 1,75 houkuttelee.

Alison Riskellä on mahdollisuus kiusata Ana Ivanovicia. Sam Stosuriin en sen sijaan luota Grand Slam -turnauksen avauskierroksella ja kertoimella 1,25.

Olga Govortsova on sopiva vastustaja rämpivälle Eugenie Bouchardille. Kanadalainen kärsii loukkaantumisesta eikä ole pärjännyt sitten Wimbledonin. Govortsova +1,5 erää on kiinnostava peli-idea, mutta en vain pysty luottamaan Govortsovaan. Sen sijaan otan riskin ja luotan pelaajaan, joka ei ole voittanut kymmenestä US Open -ottelustaan yhtäkään.

Klara Koukalova-Petra Cetkovska

Koukalovan kurjuusputki New Yorkissa ei voi kestää ikuisesti. Cetkovskaa vastaan hänellä on hyvä mahdollisuus ottaa vihdoin voitto.

Arpaonnestakaan Koukalova ei voi valittaa. Neljällä US Open -visiitillään hän on vain kerran kohdannut pelaajan maailman 75 parhaan joukosta. Tämän päivän vastustaja Cetkovska on maailmanlistan sijalla 66.

Huonon tilaston ansiosta Koukalovan kerroin 1,60 on tänään pelaamisen arvoinen. Cetkovska ei nimittäin ole pelannut kuuteen viikkoon, ja edelliset pelit kovalta alustalta ovat keväisestä Miamin turnauksesta.

Loukkaantumisherkkä Cetkovska perui osallistumisensa sekä Cincinnatiin että New Haveniin. Hän on viimeksi voittanut WTA-ottelun kovalla alustalla kauden seitsemännellä viikolla, jolloin hän kukisti Na Lin Dohassa.

Koukalova on voittanut pelaajien kolmesta aiemmasta kohtaamisesta kaksi. Edessä voi olla vuoristoratamainen kamppailu. Ei ole mitään syytä, miksi Koukalova ei voisi voittaa, paitsi henkisen puolen asiat.

Fran Schiavonella on hyvät jatkomahdollisuudet lonkkavaivaista Vania Kingiä vastaan. Altavastaajista ainoina peliehdokkaiksi ylsivät Kristina Mladenovic, Slava Shvedova ja Chanelle Scheepers.

Mladenovic kärsii selkävammasta, joten jätän vedon lyömättä, vaikka Petra Kvitovalla on New Yorkissa usein vaikeaa. Shvedovaan ja Scheepersiin en vain luota tarpeeksi.

Vika Azarenkan kerroin 1,17 on loukkaantumisen takia kehno. Dominika Cibulkova ei puolestaan tunnu tänä kesänä saavan voittoa tililleen millään, joten CC Bellisillä on saumat jättiyllätykseen.

Pelivihje: Koukalova voittaa Cetkovskan, 1,60.

Lyö vetoa naisten US Openista täällä!