US Open: Kyrgios kiusaa ikääntyvää Ferreriä


Maailman tennistähdet kokoontuvat New Yorkiin vuoden viimeistä Grand Slamia varten. Maanantaina pelataan 20 miesten avauskierroksen ottelua.

Roger Federer kohtaa illalla Grega Zemljan aikeinaan todistaa, että huhut tähden taantumisesta ovat ennenaikaisia. Sveitsiläinen ei selvästikään ole entisensä, mutta viime aikoina virettään etsineelle Zemljalle hän on liian vahva.

Päivän kenties mielenkiintoisimmassa ottelussa nelossijoitettu David Ferrer kohtaa junnutähti Nick Kyrgiosin. Australialainen voi hyvinkin ainakin kiusata Ferreriä. Ottelu alkaa puoliltaöin Suomen aikaa.

David Ferrer-Nick Kyrgios

Espanjalainen on ollut surkeassa tuloskunnossa jo jonkin aikaa. Ferrer on etsinyt virettään Ranskan avointen finaalista lähtien. Miehen kaksi esiintymistä Pohjois-Amerikan kovakenttäjaksolla olivat surullisia: nopeissa olosuhteissa tuntuma vaikuttaa olevan pahasti hukassa. Suorat 0-2-tappiot Alex Bogomolov juniorille ja Dmitri Tursunoville eivät kerro hyvää. Voitto Ryan Harrisonistakin oli onnekas, mikä kertoo kenties vielä enemmän Ferrerin nykytasosta. Espanjalainen tekee virheitä tuon tuostakin, mikä ei ole hänelle tyypillistä. Kenties bensa alkaa loppua, kun mittarissa on jo 31 ikävuotta. Kyrgios on rohkea nuori pelaaja, joka ei pelkää isoja ympyröitä. Hän on toki edelleen raakile, mutta Ranskan avointen 3-0-voitto Radek Stepanekista oli kelpo työnäyte. Jos Ferrer ei paranna tuntuvasti, edessä voi olla todella hikinen iltapuhde. Kokeilen nuorta australialaista 2,5 erän etumatkalta.

Rafael Nadal-Ryan Harrison

Nuori jenkki Harrison onnistuu jotenkin kerta toisensa jälkeen olemaan huonon arvan uhri kovakenttien Grand Slam -turnausten avauskierroksilla. Kolmella viime kerralla vastaan ovat tulleet Novak Djokovic, Juan Martin Del Potro ja Andy Murray. Kahta viimeksimainittua vastaan Harrison voitti erän, mutta olisin ihmeissäni, jos Nadal olisi lähelläkään tappiota tässä ottelussa. Ainakin alussa Harrison pystynee kuitenkin pitämään pelin tiukkana hyvällä syötöllään. Nadal pelaa erinomaista kovakenttäkautta, mutta kovilla alustoilla pelattavat Grand Slamit hän aloittaa usein hitaasti. Isken lapulle vedon sen puolesta, että avauserä venyy yli 9,5 pelin (2,30). Kun pelaajat kohtasivat edellisen ja ainoan kerran kovakentällä, Harrison vei avauserän ratkaisun tie breakiin saakka. Hänellä on edellytykset samaan temppuun tänäänkin.

Roberto Bautista Agut-Thomaz Bellucci

Jotkut ottelut vaikuttavat jo etukäteen väsytystaisteluilta. Espanjalaisen Bautista Agutin ja ailahtelevan brassi Belluccin kohtaaminen on juuri sellainen. Aluksi innostuin altavastaaja Belluccin kertoimesta, mutta en tarvitse terveyteni taakaksi tämän todennäköisesti pitkän ja tasaisen ottelun seuraamista. Bellucci ei yleensä hoida asioita helpomman kautta, ja hän on lahjakas menettämään johtoasemansa ja häviämään. Bautista Agut on puolestaan näissä olosuhteissa ehdottomasti haavoittuvainen. Over-vedolle yli 39,5 pelin puolesta tulee käyttöä.

Parhaat vedot

Kyrgios (+2,5 erää) voittaa Ferrerin, 2,65
Yli 9,5 peliä avauserässä Nadalin ja Harrisonin välillä, 2,30
Yli 39,5 peliä Bautista Agutin ja Belluccin välillä, 1,87

Lyö vetoa US Openista ja katso suoria lähetyksiä otteluista täällä!