US Open: latautunut Nadal voittaa Djokovicin finaalissa


US Open huipentuu maanantaina Rafael Nadalin ja Novak Djokovicin väliseen finaaliin.

Välierävihjeeni osuivat varsin helposti. Djokovicin ottelu Stanislav Wawrinkaa vastaan venyi kevyesti yli veikkaamamme minuuttimäärän. Myös Nadalin ja Richard Gasquet'n ottelu meni odotusteni mukaisesti.

Kauden viimeinen Grand Slam ratkeaa Nadalin ja Djokovicin ottaessa yhteen noin puoliltöin Suomen aikaa.

Kaksikon kohtaamiset ovat yleensä veikkaajalle hieman kolikonheittoa, eikä tämä kamppailu ole poikkeus. Nadal on suosikki kertoimella 1,64, ja asetun itsekin espanjalaisen kannalle.

Nadal ei ole vielä hävinnyt yhtäkään ottelua kovalla alustalla tänä vuonna. Hänen syöttönsä on murrettu vain kerran tässä turnauksessa - johtoasemassa lauantain semifinaalissa Gasquet'a vastaan. Tilastojakin vakuuttavampi on ollut se tapa, jolla Nadal on selvittänyt koko Pohjois-Amerikan kovakenttäkauden. Miesten tenniksessä vain Nadal tuo kentille sellaista intensiteettiä, jollaista espanjalainen on viime viikkoina näyttänyt.

Djokovic on puolestaan ollut ailahteleva. Miehellä on itseluottamuksen puutetta, ja muutamakin turnauksen ottelu on osoittautunut miehelle vaikeaksi. Väsynyt Marcel Granollers ja liikaa pelannut Joao Sousa ovat ainoat pelaajat, jotka eivät ole murtaneet Djokovicin syöttöä. Maailmanlistan ykkönen ei näyttänyt statuksensa veroiselta pelaajalta Wawrinkaa vastaan. Finaaliin tultaessa peliin on tultava roima parannus, jotta Nadal olisi kaadettavissa.

Nadal on sunnuntaikävellyt itsensä uransa kolmanteen US Open -finaaliin. Meno on ollut paljon vakuuttavampaa kuin Djokovicilla. Menneen kahden viikon perusteella on vaikea veikata muuta kuin Nadalin voittoa. Djokovicilla on toki sanansa sanottavana, mutta pelin on parannuttava Wawrinka-ottelusta paljon, jotta ottelusta tulisi spektaakkeli.

Jos kentälle astelee se varovainen, huonosti syöttävä Djokovic, joka nähtiin Wawrinkaa vastaan, luvassa on Nadalille varsin selkeä voitto. Nadalin syöttö toimii puolestaan upeasti, kuten erinomaiset tilastotkin osoittavat. Montrealin turnauksesta lähtien Nadal on pelannut aiempaa aggressiivisemmin. Se muistuttaa vuodesta 2010, jolloin Nadal valloitti US Openin. Ellei Djokovic paranna tuntuvasti, ottelulle on nähtävissä vain yksi voittaja.

Isojen kertoimien etsijän kannattaa harkita Nadalin 3-1-voiton kerrointa 4,10. Muita hyviä pelivalintoja ovat veto alle 225,5 minuutin (1,87) ja alle 41,5 pelin (2,00) puolesta. Itse tyydyn vain vetoon espanjalaisen voiton puolesta.

Paras veto

Nadal voittaa Djokovicin, 1,64