US Open: naisten finaali vaatii tie breakin


US Openissa pelataan sunnuntaina naisten finaali. Kauden viimeisestä Grand Slam -pokaalista kilvoittelevat Serena Williams ja Caroline Wozniacki.

Sään odotetaan olevan helteistä välieräperjantaita armollisempi. Lämpötilaksi povataan edelleen 27 astetta, mutta kosteusprosentti on vain 30:n luokkaa ja tuulikin jää pieneksi.

Serena Williams-Caroline Wozniacki

Hyvät ystävykset ovat kohdanneet pelikentällä monesti viime aikoina: tämä on kaksikon kolmas kohtaaminen kuukauden sisällä.

Kuten pelaajien keskinäiset kohtaamiset yleensäkin, aiemmat kaksi mittelöä päättyivät Williamsin voittoon. Keskinäisten otteluiden voitot ovat Williamsille yhteensä 8-1, mutta Wozniacki kiusasi jenkkiä rajoille asti Cincinnatissa ja Montrealissa.

Kummassakin kohtaamisessa tanskalainen voitti avauserän, mutta Williams nousi lopulta voittoon. US Openin finaalissakin Williamsilla on paljon paineita niskassaan, enkä usko hänen voittavan ottelua ihan vihellellen.

Williams on pelannut US Openin finaalissa seitsemän kertaa ja voittanut otteluista viisi. Tappiot tulivat Venus Williamsille 2001 ja Sam Stosurille 2011.

Wozniacki pelasi finaalissa vuonna 2009, jolloin Kim Clijsters oli parempi. Kokemus loppuottelusta on kuitenkin mittaamattomassa arvossa sunnuntaina.

Wozniacki on selvästi tehnyt viime kuukausina paljon töitä heikkouksiensa kanssa. Hänen syöttönsä ja kämmenlyöntinsä ovat kehittyneet. Rystylyönti ja liike tanskalaisella ovat jo pitkään olleet erinomaisella tasolla.

Wozniacki on paljon lähempänä Grand Slam -voittoa kuin silloin, kun hän oli maailmanlistan kärki. Vaikka Wozniacki ei voittaisikaan tänään, mennyt kesä antaa hänelle paljon uskoa jatkoa ajatellen.

Williams on kuitenkin pelannut näiden kahden viikon aikana kauden parasta tennistään. Hänen kuudesta ottelustaan yksikään ei ole osoittautunut kovinkaan vaikeaksi. Parhaassa iskussaan oleva Williams on hyvine syöttöineen ja kovine maalyönteineen liian kova haaste lähes kenelle tahansa WTA-kiertueella. En lopulta usko Wozniackinkaan voittavan Williamsia, vaikka tanskalainen tulee todennäköisesti esiintymään edukseen.

Kolme asiaa voi kuitenkin kallistaa vaakaa Wozniackille. Jos tuuli yltyy, se voi tasoittaa voimasuhteita. Toisekseen Williamsin keskittyminen voi herpaantua, jos ottelu ei etene hänen pillinsä mukaan. Niin on käynyt ennenkin. Kolmas mahdollinen tekijä on loukkaantuminen tai sairastelu. Lähtökohtaisesti ottelussa on kuitenkin vain yksi suosikki.

Helpolla Williams ei pääse, joten amerikkalaisen 2-1-voitto kertoimella 3,75 on ilmiselvä valinta. Uskon ainakin yhden erän olevan todella tiukka, joten veto ainakin yhden tie breakin puolesta on myös paikallaan.

Kaksikko on joutunut tie breakiin viimeksi Sydneyssä vuonna 2009, jolloin naiset kohtasivat ensimmäisiä kertoja. Silloin tie breakeja nähtiin kaksi. Wozniackin ja Williamsin väliset erät ovat tasoittuneet jatkuvasti, joten ratkaisupalloille joutuminen on tänään hyvinkin mahdollista.

Williams voittanee ottelun, mutta kerroin 1,18 ei anna aihetta toimenpiteisiin.

Pelivihje: yli 0,5 tie breakia, 4,50.

Lyö vetoa ottelusta täällä!