Wimbledon: Bouchard liian vahva väsyneelle Kerberille


Wimbledonin naisten turnauksen kaksi viimeistä puolivälierää pelataan keskiviikkona. Ohjelmassa on kaksi hyvin mielenkiintoista ottelua. Kummatkin käynnistyvät kello 14 Suomen aikaa.

Simona Halep-Sabine Lisicki

Tässä ottelussa altavastaaja olisi periaatteessa vahva ehdokas peleihin. Eilen kesken ottelunsa käsivammaansa hoitoa saaneen Lisickin kunto on kuitenkin kysymysmerkki.

Oikea olkapää vaivasti saksalaista selvästi, ja se vaikuttaa merkittävästi oikeakätisen pelaajan syöttöön. Lisickin syötöt olivatkin huomattavasti hitaampia kuin normaalisti.

Lisäksi viime vuoden finalisti syyllistyi Jaroslava Shvedovaa vastaan 20 kaksoisvirheeseen. Shvedovan olisi pitänyt voittaa ottelu, mutta tämä ei kyennyt tyypilliseen tapaansa hyödyntämään suotuisaa tilannettaan.

Loukkaantumisherkkä Lisicki on kuitenkin vaikeuksissa, ja siksi asetun Halepin kannalle. Halepin vasemman reiden ympärillä oli side tiistain Zarina Diyas -voitossa. Kyse vaikuttaa kuitenkin olevan ennaltaehkäisystä. Lisicki puolestaan tulee kärsimään selvästi olkapäävammastaan, sillä ruohokentällä hänen syötöstään lähtee paljon ruutia.

Halepin tilastot Wimbledonista ovat hyvin kehnot. Ruoho on hänelle huonoin alusta, mutta hän voitti kuitenkin Rosmalenin nurmiturnauksen. Uskon Halepin olevan Lisickille liian tasainen. Halep -3,5 peliä kertoimella 1,68 on ottelun valinta.

Eugenie Bouchard-Angelique Kerber

Olen läpi turnauksen ollut Kerberin kannalla, mutta nyt hyppään Bouchardin kelkkaan.

Kerber voitti kuluttavassa ottelussa Maria Sharapovan, joten hän on todennäköisesti uupunut sekä fyysisesti että henkisesti. Bouchardin kerroin 1,70 on mielestäni täysin sopiva.

Bouchard on saanut levätä päivän pidempään ja hän on hyvä ruohopelaaja. Itseluottamuskin on kunnossa, sillä vain kuukausi sitten kanadalainen murskasi Kerberin Ranskan avoimissa massakentällä.

Usko omiin kykyihin ei muutenkaan ole Bouchardille ongelma. Bouchard on pelannut viimeisen kuukauden ja enimmäkseen koko kauden ajan niin hyvin, että uskon hänen hyökkäyspelinsä olevan liikaa väsyneelle Kerberille.

Bouchard hyökkää aggressiivisesti Kerberin kakkossyöttöön aivan kuin Sharapova eilen. Kerberillä on täysi työ puolustaa syöttöään, jos hän ei ole fyysisesti täydessä iskussa.

Eilen Kerberin kakkossyötön nopeudeksi mitattiin vain noin 125 kilometriä tunnissa. Bouchardille moinen syöttö on tykinruokaa. Kerberin on siis onnistuttava ykkössyötöissään kovalla prosentilla, jotta hän antaisi itselleen mahdollisuuden voittaa.

Veikkaan sen olevan liikaa pyydetty eilisen koettelemuksen jälkeen. Bouchardilla on loistava mahdollisuus edetä vuoden kolmanteen Grand Slam -välieräänsä.

Pelivihjeet:

Halep (-3,5 peliä) voittaa Lisickin, 1,68
Bouchard voittaa Kerberin, 1,72