Wimbledon: Cibulkova taas vahvoilla Safarovaa vastaan


Wimbledonissa pyörähtää perjantaina käyntiin naisten turnauksen kolmas kierros. Viime vuoden kolmannen kierroksen 16 ottelusta ennakkosuosikki voitti 14. Suurimman kertoimen tarjosi Flavia Pennettan voitto Alize Cornetista, mutta siinäkin ottelussa kerroin oli kesy 2,14. Altavastaajat eivät siis välttämättä juhli.

Lucie Safarova-Dominika Cibulkova

Tämä ottelu on hyvä tilaisuus luottaa ennakkosuosikkiin. Cibulkovalla on vahva saldo Safarovaa vastaan, eikä Safarova yleensä viihdy ruoholla.

Cibulkova on voittanut pelaajien kaikki kolme aiempaa kohtaamista. Tämän tilaston sijaan valintani perustuu kuitenkin ennemmin Safarovan huonoon nurmisaldoon. Wimbledonissa tshekki ei ole koskaan päässyt tätä pidemmälle.

Safarova on pudonnut Wimbledonin avauskierroksella viisi kertaa ja toisella kierroksella kahdesti. Kolmannelle kierrokselle hän on yltänyt vain vuonna 2007, ja silloin Jelena Jankovic päätti etenemisen.

Safarova on kohdannut tänä vuonna vain kaksi yhtä huonoa nurmipelaajaa, eli Julia Goergesin ja Plona Hercogin. Kummassakin ottelussa pelattiin neljä erää, joista kolme eteni tie breakiin. Voitot olivat siis hyvin niukkoja, eikä Safarova näytä kehittyneen nurmella kovinkaan merkittävästi.

Myös Cibulkovalla oli paljon onnea matkassa, kun hän voitti Alison Van Uytvanckin toisella kierroksella. Van Uytvanck syyllistyi aikarikkeeseen ollessaan syöttämässä ottelupalloa. Cibulkova lienee kuitenkin unohtanut koko jutun, ja keskittyminen on suunnattu tähän otteluun.

Slovakialaisen kerroin 1,69 on pelikelpoinen. Tällä alustalla puolivälieriinkin Wimbledonissa yltänyt Cibulkova on suosikki.

Petra Kvitova-Venus Williams

Toivottavasti sade pysyy poissa niin pitkään, että pääsemme nauttimaan tästä ottelusta. Odotettavissa on kahden loistavan pelaajan välinen tiukka ottelu.

Pelaajien kaikki neljä aiempaa kohtaamista ovat venyneet pitkiksi. Kaksikko on tahkonnut kolme erää niin Memphisissä, Miamissa, Tokiossa kuin Dohassakin. Miamia lukuunottamatta kaikki turnaukset pelataan varsin nopeilla kentillä.

Kvitova vetätytyi viime viikolla Eastbournen turnauksesta puolivälierävaiheessa. Pelaaja on sanonut, että hänen takareitensä on "menossa parempaan päin". Hän pelaa kuitenkin todennäköisesti edelleen reisi tuettuna. Edellisen kierroksen selkeä voitto Mona Barthelista kertoo kuitenkin, että Kvitova on hyvässä vireessä.

Yksikään Kvitovan kolmesta edellisestä ottelusta ei ole venynyt kolmeen erään, joten se hetki alkaa varmasti olla lähellä. Williamsilla on eväät ottaa ainakin yksi erävoitto ja viedä ottelu yli 21,5 pelin rajan (kerroin 1,88).

Williams aloitti Karumi Naraa vastaan hyvin hitaasti ja kotiutti juuri ja juuri tasoitusvetoni. Uskon kuitenkin, että tässä ottelussa kummallakin pelaajalla tulee olemaan vahvat hetkensä, ja todennäköisesti eri aikoihin.

Sjögrenin oireyhtymän takia Williamsin iskukyvystä on aina vaikea mennä takuuseen. Hän tulee kuitenkin varmasti taistelemaan loppuun asti. Kvitovan 2-1-voiton kerroin 3,70 on houkutteleva.

Päivän ennakkosuosikeista kovimpaan testiin joutunevat Na Li ja Aga Radwanska. Na Li kohtaa hyvän nurmipelaaja Barbora Zahlavova Strycovan, Radwanska puolestaan Michelle Larcher de Briton.

Aiemmin tällä viikolla de Brito kotiutti vetoni ottelussa Sveta Kuznetsovaa vastaan. Myös Radwanskan yllättäminen on mahdollista. De Brito voitti Radwanskan pelaajien ainoassa aiemmassa kohtaamisessa, joskin siitä on kulunut jo monta vuotta.

De Britolla on yllätyssauma, mutta Radwanska puolustaa niin hyvin, että tehtävä on vaikea. De Briton on uskallettava haastaa Radwanska toden teolla.

Pelivihjeet

Cibulkova voittaa Safarovan, 1,69
Kvitova-Williams: yli 21,5 peliä, 1,88