Wimbledon: Del Potro raapii erävoiton Djokovicia vastaan


Wimbledonin miesten turnauksen semifinaalit pelataan perjantaina.

Andy Murray aiheutti taas paljon paniikkia kotiyleisössään, kun hänen puolivälieränsä venyi viiteen erään. Vastassa oli tällä kertaa Fernando Verdasco. Missään vaiheessa - edes Verdascon 2-0-johdossa - ei kuitenkaan näyttänyt todennäköiseltä, että Verdascolla olisi eväitä kakkossijoitetun Murrayn haastamiseen.

Löin vetoa Novak Djokovicin 3-1-voiton puolesta ottelussa Tomas Berdychiä vastaan. Se peli oli todella epäonnekas. Tshekille tarjottiin kyllä mahdollisuuksia; hän johti ensimmäisen erän tie breakia 4-3 ja johti toistakin erää, mutta Djokovic otti lopulta omansa - eli 3-0-voiton.

David Ferrerin ja Juan Martin Del Potron puolivälierästä tuli entistäkin vaikeampi veikattava, kun Del Potro heitti kuperkeikan jo ensimmäisessä pelissä. Kuka olisi siinä vaiheessa lyönyt vetoa Del Potron 3-0-voiton puolesta? Ottelu kertookin kaiken tämän vuoden Wimbledonin miesten turnauksesta. Otteluita on lähes mahdotonta ennakoida.

Britannian tennisfanien kannalta on toivottavaa, että paniikkikohtaukset ovat ohi ja finaalissa kohtaisivat Murray ja Djokovic, kuten kaikki ovat turnauksen ensipäivien jälkeen odottaneet. Ei kuitenkaan mennä asioiden edelle, sillä kummallakin on edessään vaikea semifinaali.

Del Potro pelasi Ferreriä vastaan kenties koko turnauksen parasta tennistä, vaikka hänen polvensa ei ole täydessä kunnossa. Paljon on kiinni siitä, kuinka nopeasti iso mies palautuu. Delpo selvisi puolivälierästään käytännössä vain kipulääkkeiden avulla. Tänään hänen on käännettävä jokainen kivi, jotta voitto olisi mahdollinen.

Muistetaan kuitenkin, että Del Potro on voittanut Djokovicin Wimbledonissa. Tämä tapahtui viime vuoden olympialaisissa. Hän voitti myös pelaajien edellisen kohtaamisen, joka pelattiin Indian Wellsin hitaalla kovapohjaisella kentällä. Jos Del Potron polvi kestää, Djokovic joutuu kovempaan testiin kuin Andy Murray Jerzy Janowiczia vastaan. Ruoho ei ole Djokovicin suosikkialusta, joten argentiinalaisen voitto ei todellakaan ole poissuljettu mahdollisuus.

Voitto maailmanlistan ykkösestä Grand Slam -turnauksen semifinaalissa puolikuntoisena on kuitenkin paljon pyydetty. Siksi veikkaan, että Del Potro pystyy nipistämään Djokovicilta korkeintaan erävoiton. Pelivaihtoehtoja riittää, mutta kannattaa pitää mielessä, että Del Potro saattaa luovuttaakin. Kannattaa siis valita veto, joka mitätöityy, jos ottelua ei pelata loppuun saakka.

Kaikki vuosien 2011 ja 2012 semifinaalit ratkesivat voittajan eduksi 3-1. Eiköhän ainakin toinen tämänkin perjantain otteluista noudta samaa kaavaa. Peleihin Djokovicin 3-1-voitto.

Murray kohtaa puolalaistähti Janowiczin, joka yrittää tykittää Murrayn pihalle ässillä, kivikovilla kämmenylyönneillä ja drop shoteilla. Se toimi, kun pelaajat kohtasivat viimeksi. Kyseessä oli viime kauden lopulla pelattu Bercyn turnaus, jossa Janowicz teki läpimurtonsa. Wimbledonin semifinaali on kuitenkin aivan eri tason leikkiä. Janowicz on jo tällä viikolla näyttänyt, että hermot voivat vaikuttaa hänen peliinsä.

Tyrästä kärsivä Jürgen Melzer palautti neljännellä kierroksella Janowiczin syöttöjä tarpeeksi hyvin voittaakseen. Melzer sai koko ottelussa vain kaksi pistettä vähemmän kuin Janowicz, mutta putosi, koska käytti 12 break pointistaan vain kaksi. Murray on ainakin Melzerin tasoinen palauttaja. Mitä ilmaisiin pisteisiin tulee, en usko Janowiczin saavan ainakaan montaa ässää enempää kuin Murray.

Murrayn kuusi edellistä Grand Slam -välierää on venynyt ainakin neljään erään. Se houkuttelee pelaamaan joko Murrayn 3-1-voiton tai yli 38,5 pelin puolesta.

Parhaat vedot

Djokovic voittaa Del Potron 3-1, 3,75
Yli 38,5 peliä Murrayn ja Janowiczin välillä, 1,80

Lyö vetoa Wimbledonista täällä!

Kuinka suosittuja tennistähdet ovat Twitterissä? Tutustu Unibetin infografiikkaan täällä!