Wimbledon: Federer ja Wawrinka käyvät kovan väännön keskuskentällä


All England Clubin keskiviikko on yksi tennisvuoden kohokohdista, kun miesten puolivälierät pyörähtävät käyntiin.

Novak Djokovic-Marin Cilic

Djokovic aloitti turnauksensa erinomaisella esityksellä Jo-Wilfried Tsongaa vastaan. Odotan kuitenkin Cilicin olevan Djokovicille jo vaikeampi rasti.

Kroatialainen on ollut hyvässä iskussa kahdessa viime ottelussaan. Toinen otteluista päättyi voittoon Tomas Berdychistä suoraan erin 3-0. Cilicin pelin avain on ollut hänen syöttönsä, joka on kehittynyt valtavasti viimeisen noin puolen vuoden aikana. Valmentaja Goran Ivanisevcin vaikutus näkyy Cilicin syötössä selvästi. Tänään Ivanisevic "kohtaa" Djokovicin valmentaja Boris Beckerin.

Kaksikon peliuralla Becker vei keskinäiset kohtaamiset voitoin 10-9. Becker voi olla tänäänkin luottavaisin mielin, sillä hänen suojattinsa Djokovic on voittanut kaikki yhdeksän aiempaa otteluaan Ciliciä vastaan.

En kuitenkaan usko Djokovicin voittavan helposti. Uskon, että Cilic pelaa melko samalla tavalla kuin Berdychiä vastaan: erittäin aggressiivisesti ja kovilla syötöillä. Cilic tulee tavoittelemaan kentän kulmia. Cilicin ongelma on se, että vastassa on nyt Berdychiä parempi puolustaja.

Cilic toteutti tätä pelisuunnitelmaa erinomaisesti Djokovicia vastaan Indian Wellsissä. Cilic voitti silloin helposti ensimmäisen erän, mutta hiipui sen jälkeen. Myös viime kuussa Ranskan avoimissa hän vei Djokovicia vastaan erän.

Joku voisi myös huomauttaa, että ruoho on Cilicin paras ja Djokovicin heikoin alusta. Vedoissa lähtökohtani on siis Cilicin erävoitto.

Yli 9,5 peliä avauserässä on hyvä vaihtoehto, mutta nostan ykkösvalinnakseni vedon Cilic +1,5 peliä avauserässä. Kerroin on 2,45. Myöskään Cilicin avauserän voitto kertoimella 4,00 ei ole poissuljettu skenaario. Lopputulosvedoista pitäville Djokovicin 3-1-voitto kertoimella 3,50 vaikuttaa houkuttelevalta.

Roger Federer-Stanislas Wawrinka

Federer ei joutunut kovinkaan kovaan testiin eilen Tommy Robredoa vastaan. Nyt vastus kovenee selvästi, ja tälläkin kertaa Wimbledonin ex-mestarin kerroin on mielestäni liian alhaalla.

Robredo oli kerrassaan surkea, eikä Federerin aiempien vuosien Wimbledon-urotekoihin kannata ylireagoida. Hänen nykyvireensä major-turnauksissa ja maailman top 5 -pelaajia vastaan ovat niin kesyt, että 1,31 on liian pieni kerroin.

Federer on voittanut vain viisi 13:sta edellisestä ottelustaan maailman top 5 -pelaajia vastaan. Wawrinkallekin ruoho on kaikkea muuta kuin paras mahdollinen alusta, mutta hän on paljon houkuttelevampi vaihtoehto peleihin kuin Federer.

Wawrinka pelasi eilen hyvin voittaessaan kovavireisen Feliciano Lopezin suoraan 3-0. Hän voitti myös Federerin pelaajien edellisessä kohtaamisessa, mikä antaa itseluottamusta tämän päivän mittelöön.

Viime vuosien aikana Grand Slameissa on kerta toisensa jälkeen nähty, kuinka Federer jyrää helposti alkukierrokset läpi ja putoaa sen jälkeen neljännesvälierissä, puolivälierässä tai semifinaaleissa. Povaan Federerille tänään hyvin vaikeaa ottelua.

Wawrinka on pelannut ailahtelevasti läpi kauden. Upeiden hetkien väliin mahtuu huonoja otteluita. Onnistuessaan Wawrinka voi kuitenkin vähintäänkin venyttää ottelun yli 41,5 pelin rajan.

Pelivihjeet

Cilic (+1,5 peliä) voittaa ensimmäisen erän Djokovicia vastaan, 2,45
Federer-Wawrinka: yli 41,5 peliä, 1,92