Wimbledon: Kvitova kukistaa Bouchardin finaalissa


Wimbledonin naisten kaksinpeliturnaus huipentuu lauantaina finaaliin. Ottelusta on lupa odottaa hyvin viihdyttävää, sillä sekä Petra Kvitova että Eugenie Bouchard pelaavat hyökkäysvoittoisesti. Ottelu alkaa kello 16 Suomen aikaa.

Petra Kvitova-Eugenie Bouchard

Vuoden 2011 mestari Kvitova on suosikki voittamaan uransa toisen Grand Slamin. Uskon tshekin voittoon olettaen, että hän on kunnossa ja terve.

Entisen Wimbledonin juniorimestari Bouchardin odotettiin olevan vaarallinen tässä turnauksessa. Rehellisyyden nimissä on kuitenkin todettava sekin, että hän on viime kierroksilla saanut etua siitä, että vastassa on ollut kaksi varsin vaisua pelaajaa.

Angelique Kerber oli puolivälierässä fyysisesti väsynyt. Simona Halep puolestaan väänsi nilkkansa välierässä, jonka ratkaisuhetkiä olivat juuri kyseinen loukkaantuminen sekä Bouchardin avauserän tie breakissa verkkonauhan kautta saalistama piste.

Tarkoitus ei ole väheksyä kanadalaista, joka on jälleen osoittanut syöttönsä tason, kykynsä palauttaa pallo voimalla sekä hyökkäävän pelitapansa toimivuuden. Bouchard ansaitsee ilman muuta paikkansa finaalissa, mutta todelliseen testiin hän ei ole vielä joutunut.

Joku voisi sanoa samoin Kvitovasta, joka ei ole vielä tässä turnauksessa kohdannut vastustajaa maailman 20:n parhaan joukosta. Kvitova on kuitenkin ehdottomasti pelannut huipputennistä läpi turnauksen, ja pidänkin häntä finaalin suosikkina.

Bouchard on varmasti erittäin hermostunut, vaikka hän käyttäytyikin hillitysti välierän jälkeisessä lehdistötilaisuudessaan. Hermoilu näkyi jo Halepia vastaan, kun hän oli lähellä hävitä erän 5-1-johtoasemasta useiden kaksoisvirheiden ja muiden hermoilusta johtuneiden mokien takia.

Jos Halep ei olisi siinä vaiheessa jo hävinnyt ottelua henkisesti, hän olisi voinut päästä peliin mukaan. Kvitovan kokemus suurista otteluista tulee varmasti näkymään.

Viime aikoina Grand Slam -finaalien ensikertalaiset eivät ole pärjänneet kovin erinomaisesti. Viisi edellistä major-finaalin ensikertalaista on hävinnyt ottelunsa. On Bouchardilta paljon pyydetty, että hän pystyisi katkaisemaan putken, kun vastassa on ainakin minun papereissani tasokkaampi pelaaja.

Kvitova voitti Bouchardin pelaajien ainoassa aiemmassa kohtaamisessa. Ottelu pelattiin viime kaudella Bouchardin kotimaassa Kanadassa. Sillä ottelulla ei kuitenkaan enää ole juuri merkitystä, koska Bouchard on kehittynyt tuon ottelun jälkeen. Finaalista voi tulla todella tasainen.

Kvitovaa puoltaa myös Wimbledoniin lauantaiksi ennustettu sateinen sää. Katon alla sisätiloissa pelattava finaali sopii varmasti Kvitovalle, jonka tilastot sisäpeleistä ovat erinomaiset.

On aina vaikeaa veikata, miten kukin pelaaja pärjää suurimmassa mahdollisessa ottelussa. Siksi monet vetovaihtoehdot, kuten tasoitusvedot ja tulosveikkaukset ovat usein hakuammuntaa.

Pidän siis pelit yksinkertaisena. Tämä ottelu on etukäteen hyvin tasainen, mutta minun kirjoissani Kvitova on ennakkosuosikki, ja veikkaan hänen vievän uransa toisen Wimbledonin mestaruuden.

Pelivihje: Kvitova voittaa Bouchardin, 1,66

Lyö vetoa ottelusta täällä!