Wimbledonin naisten turnaus: Williamsilla vaikeuksia Lisickiä vastaan


Perinteisen levätyn sunnuntain jälkeen Wimbledon jatkuu maanantaina.

Kaikki neljännen kierroksen ottelut pelataan tänään. Vihjeitämme lyöneet pääsevät viikkoon hyvistä asemista, sillä saldomme viime viikolta näyttää varsin hyvältä. 10 edellisestä naisten turnaukseen antamastani vihjeestä yhdeksän on osunut.

Lauantaina osumia tuli kolme lisää. Over-veto osoittautui oikeaksi valinnaksi Petra Kvitovan ja Jkaterina Makarovan väliseen otteluun. Marina Erakovic pystyi pitämään kiinni +3,5 pelin tasoituksestaan, vaikka mokasikin ottelupallon toisessa erässä ja hävisi lopulta ottelun. Sabine Lisicki puolestaan nousi avauserän tappion jälkeen voittoon Sam Stosuria vastaan kenties päivän parhaassa ottelussa.

Tänään Lisicki kohtaa Serena Williamsin kello 15 Suomen aikaa. Minun kirjoissani Lisicki on ainoa pelaaja, joka pystyy edes haastamaan Williamsin ennen finaalia.

Saksalainen pelasi jälleen vakuuttavasti Stosuria vastaan huonosta alusta huolimatta. Jos Lisicki pystyy nyt samaan, hän voi hyvinkin kiusata Williamsia ainakin ajoittain.

Pelaajat ovat kohdanneet vain kahdesti, ja niistäkin otteluista Lisicki luovutti toisen. Ruoholla tämä on ensimmäinen kohtaaminen, joten on mielenkiintoista nähdä, millaiseksi kovalyöntisten pelaajien kohtaaminen muodostuu. Lisickin syöttö on keskimäärin kovempi kuin Williamsin. Jos hän pystyy pudottamaan muutaman pommin Williamsin puoliskolle, ottelusta tulee mielenkiintoinen.

Lisickin voitto 6,5 pelin etumatkalta näyttää parhaalta valinnalta tähän otteluun. Kerroin on 2,02. Ja kuka tietää, vaikka yllätykset saisivat jatkoa? Lisickin voiton kerroin on 11,00.

Laura Robson pelaa myös tänään. Hän kohtaa Kaia Kanepin, joka on monilta osin melko samantyylinen pelaaja kuin Robson. Kumpikaan ei ole maailman atleettisin pelaaja, joten odotettavissa on takakenttien välinen taistelu, jossa hutkitaan kovia lyöntejä. En ole halukas lyömään vetoa ottelusta, mutta Robsonilla on altavastaajana kelvolliset mahdollisuudet.

Agnieszka Radwanska kohtaa myös itsensä kaltaisen pelaajan Tsvetana Pironkovan. Naiset ovat kohdanneet 11 kertaa ja Radwanska on vienyt otteluista yhdeksän. Radwanska on kahdesta pelaajasta yksinkertaisesti parempi. Pironkovalla ei ole paukkuja Radwanskan kukistamiseen, joten luvassa on melko selvä voitto viimeksimainitulle.

Kirsten Flipkensin pitäisi myös jatkaa kahdeksan joukkoon, sillä hänen vastustajansa Flavia Pennetta ei ole tällä hetkellä parhaimmillaan pitkän loukkaantumisjakson jälkeen. Sekavassa ottelussa Alize Cornetia vastaan häntä hoidettiin hengitysvaikeuksien takia.

Pelaajat kohtasivat edellisessäkin Grand Slam -turnauksessa Pariisin massalla. Flipkens vei silloin päätöserän 6-0, ja italialaisen fysiikka herättääkin suuria epäilyksiä tällä hetkellä. Pennettan kerrotaan harkitsevan lopettamista. Tämä on hyvä mahdollisuus Flipkensille, joka on Pennettaa kyvykkäämpi ruoholla.

Sloane Stephens nousi tappioasemasta voittoon Petra Cetkovskaa vastaan lauantaina. Hän on tarpeeksi atleettinen ja hyvä lyöjä lyödäkseen Monica Puigin ruohokentällä. Puig on kaadettavissa isojen ailahteluidensa vuoksi. Sloane syöttää kovaa, ja uskon hänen olevan Puigia vahvempi.

Parhaat vedot

Lisicki (+6,5 peliä) voittaa Williamsin, 2,02
Radwanska, Flipkens ja Stephens triplaan, 2,21

Lyö vetoa Wimbledonin naisten turnauksesta täällä!