Miesten tennis: Nieminen voittaa Phaun


Sunnuntai oli ATP-kiertueella tälle kolumnille jälleen voitokas päivä.  Brian Baker kiusasi Jerzy Janowiczia, kuten odotin. Aucklandin tuulisessa illassa JJ oli vähällä selvitä kaikista 10 murtopallosta, jotka hän kohtasi kahdessa avauserässä.

Baker onnistui lopulta ottamaan kakkoserän nimiinsä kuudennella eräpallollaan. Se riitti niille, jotka löivät lapulle Bakerin voitton +1,5 erän tasoituksella. Ne rohkeat, jotka luottivat amerikkalaisen suoraan voittokertoimeen, juhlivat myös, kun Baker vei ottelun oltuaan vähällä mokata 5-1-johdon.

Tänään Aucklandista ei juuri löydy arvotavaraa, mutta Sydneyn ensimmäinen kierros tarjoaa vaihtoehdon. Uskon Jarkko Niemisen kotiuttavan rahaa kertoimella 1,57 ottelussaan Björn Phauta vastaan. Ottelu alkaa neloskentällä noin kello 3.30 aamulla Suomen aikaa.

Nieminen on Sydneyn puolustava mestari. Viime viikolla hän joutui jättämään leikin kesken Alex Dologopolvia vastaan, joten tällä viikolla ranking-pisteiden menetykseen ei olisi varaa. Tämä ottelu onkin suomalaiselle hyvä mahdollisuus.

Pelaajat ovat iskeneet yhteen neljästi ja maskulainen on voittanut otteluista kolme. Viimeisin kohtaaminen on kuitenkin niinkin kaukaa kuin vuodelta 2005, joten tilastolla ei ole tämän illan kannalta merkitystä. Merkittävämpää on se, että Phau on hävinnyt 13 edellisestä ottelustaan rankingin 50 parhaan joukossa olevia pelaajia vastaan kaksitoista. Ainoa voitto irtosi kovalla kentällä Carlos Berlocqia vastaan. Phaulle tämä taso on siis yleensä liian kova.

Phau on myös hävinnyt kymmenen edellistä kampailua rankingissa sadan joukossa olevia vasenkätisiä pelaajia vastaan. Koko uran ajalta sama tilasto näyttää kahta voittoa ja seitsemäätoista tappiota. Odotan Niemisen kukistavan 33-vuotiaan vastustajansa.

Mitä muihin otteluihin tulee, Marinko Matosevicia vastaan pelaavan Bernard Tomicin voittokertoimella 1,30 ei ole mitään asiaa peleihin. Kerroin on surkea ja se perustuu kohtalaisiin esityksiin Hopman Cup -näytösturnauksessa. Tositoimissa tourilla Tomic ei ole vielä todistanut paljoakaan.

Samoin Ryan Harrisonin kerroin 1,29 ottelussa Roberto Bautista-Agutia vastaan on onneton. Myöskään Kevin Andersonin kerroin 1,24 peliään alati parantavaa Aljaz Bedeneä vastaan ei kiinnosta. Bedene pystyy kiusaamaan isoa eteläafrikkalaista, ellei kärsi matkaväsymyksestä.

Paras veto: Nieminen voittaa Phaun, 1,57.

Sean Calvert