ATP-kiertue: Querreylle ja Janowiczille luvassa pitkä iltapuhde


ATP-maailmankiertue siirtyy Portugalista ja Saksasta Espanjaan, jossa pelataan maanantaina Mutua Madrid Openin avauskierroksen otteluita. Tänään tarjolla on 11 ATP-ottelua. Madridissa pelataan sekä Masters 1000- että WTA-kiertueen Premier Mandatory -turnaus. Maanantaina miesten tähtinimiä ovat Milos Raonic, Kei Nishikori ja John Isner.

Poimin peleihin ottelun, joka alkaa Arantxa Sanches Vicario -kentällä noin kello 18 Suomen aikaa. Ottelussa kohtaavat Sam Querrey ja Jerzy Janowicz. Vedonlyönti Janowiczia vastaan on yleensä toimiva ratkaisu savikentillä. Querreyn voittokerroin 2,14 houkuttelee, mutta etenkin over-vetojen osuminen näyttää mielestäni varsin todennäköiseltä.

Janowicz ei ole koko urallaan voittanut savikentällä yhtäkään ATP-kiertueen ottelua. Puolalaisen puolesta puhuu vain se, että Querreyllä on takana muutaman viikon pelitauko ja se, että Querrey pelaa tänään ensimmäistä kertaa savella tällä kaudella. Muita perusteita puolalaisen alhaiselle voittokertoimelle 1,68 on vaikea löytää.

Kumpikaan näistä syöttökoneista ei ole elementissään savella, mutta Querreyn tulokset alustalla ovat kuitenkin parempia. Querrey ei ole tällaisilla kentillä mikään heittopussi, kun taas Janowicz ei ole vielä todistanut mitään savikentillä tämän tason turnauksissa.

Pelaajat kohtaavat ensimmäistä kertaa. Querrey ei ole varsinaisesti ATP-kiertueen paras syötönpalauttaja, joten hän tarvinnee aikaa Janowiczin syöttöjen työstämiseen. Querrey voi kuitenkin hyvin voittaa ottelun, kunhan mies tottuu vastustajansa kova syöttö/kova kämmenlyönti/drop shot -pelaamiseen. Siihen tuskin menee kauaa.

Amerikkalainen on kuitenkin pelituntuman puutteen takia ruosteessa. Hän pelasi viimeksi kuukausi sitten Davis Cupissa Novak Djokovicia vastaan. Uskon, että ottelussa nähdään kaksi pitkää tai vielä todennäköisemmin täydet kolme erää. Over-raja on asetettu melko suureksi 23,5 peliin, mutta uskon, että kaksikko tarvitsee sitäkin pidemmän ajan voittajan selvittämiseksi.

Paras veto: Yli 23,5 peliä Querreyn ja Janowiczin välillä, 1,96.