ATP-tennis: Haas vie erän Ferreriltä


Keskiviikko oli ATP-kiertueella taas hyvä päivä, kun paras pelivihjeeni osui. Kei Nishikori ei tehnyt asioita helpoimman kautta Viktor Troickia vastaan, joten Troickin taipumus menettää johtoasemia osoittautui vetomme kannalta hyväksi tavaksi. Troicki johti jo 5-2 ja sai useita eräpalloja, kunnes hävisi ensin viisi geimiä putkeen ja lopulta koko avauserän. Serbialainen hävisi 13 viimeisestä pelistä 11 ja kotiutti vetomme. Myös muut vihjeeni - Jerzy Janowiczin voitto yhden erän etumatkalta ja Benoit Pairen voitto 7,5 pelin etumatkalla - osuivat.

Torstaina La Caja Magican kentillä päästään ATP-tenniksen makuun kello 15 Suomen aikaa. Tomas Berdych kohtaa Kevin Andersonin ottelussa, joka saattaa olla hyvinkin tasainen. Anderson on viime aikoina parantanut peliään savikentillä tuntuvasti. Eilen Anderson voitti Juan Monacon, ja jos se ottelu ei vienyt mehuja, Berdychille voi tulla ongelmia. Viime vuoden Ranskan avoimissa kaksikon välillä nähtiin tulinen kamppailu vastaavalla alustalla. Berdych väänsi voiton viidennessä erässä, ja tänäänkin ottelu voi venyä pitkäksi. Berdych on kuitenkin voittanut kaksikon kaikki kuusi kohtaamista ja voittanee tänäänkin. En kuitenkaan usko, että tehtävä on Berdychille helppo. Anderson saa pelin 1,5 erän etumatkalta.

Daniel Gimeno-Traverilla on kelpo saumat altavastaajana Pablo Andujaria vastaan, vaikka jälkimmäinen onkin ollut keskinäisissä otteluissa niskan päällä. Nopea alusta suosii Gimeno-Traverin pelityyliä. Rafael Nadalin on puolestaan parannettava peliään eilisestä, jotta Mihail Juzhnyi kaatuisi ilman ongelmia. Roger Federer on tällä alustalla liian kova haaste Kei Nishikorille.

Itse yritän kuitenkin luottaa Tommy Haasin fysiikkaan. Haas on huippuvireessä ja voittaa todennäköisesti ainakin yhden erän David Ferreriä vastaan. Haas muistutti vanhasta itsestään, kun hän oli lähellä sulamista Tommy Robredoa vastaan eilisessä ottelussa. Haas kuitenkin kokosi itsensä ja kukisti espanjalaisen. Tänään tehtävä on haastava, mutta Ferrer on ailahdellut viime aikoina.

Ferrer ei ole voittanut yhtään vähänkään merkittävää nimeä sitten Miamin turnauksen, jossa hän kukisti senifinaalissa juuri Haasin. Haas voi palata rankingissa kymmenen parhaan joukkoon nappaamalla vielä pari voittoa Madridissa. Uskon Ferrerin kuitenkin jauhavan voiton. Ferrerin 2-1-voiton kerroin 3,85 on houkutteleva. Isken vetoihin kuitenkin Haasin 1,5 erän etumatkalla. Paras veto: Haas (+1,5 erää) voittaa Ferrerin, 1,62.