ATP-tennis: Nieminen ja Berlocq tuplaan


Eilinen tuplamme Vina del Marissa sai hyvän alun, joka unohdettiin nopeasti.

Federcio Delbonis voitti Guido Andreozzin selvästi, mutta päivän viimeisessä ottelussa Filippo Volandrilla oli vaihteeksi hyvä päivä. Leo Mayer kaatui jopa helposti.

Kuten totesin eilen, italialainen on itse ennalta-arvaamattomuus. Ei myöskään ole selvää, vaivaako Mayeria vielä käsivamma, mutta harva odotti Pippon vievän ottelun nimiinsä noinkin selvästi.

Muissa otteluissa Santiago Giraldo nousi haudasta ja voitti Martin Alundin kolmessa erässä. Federico Gil ja Gastao Elias jäivät karsintavaiheeseen, samoin Teymuraz Gabashvili.

Tämän päivän ohjelma Vina del Marissa, Zagrebissa ja Montpellierissa on eilistä täydempi. Odotan ainakin Montpellierissä pelaavan Jarkko Niemisen ja Chilessä huhkivan Carlos Berlocqin menevän jatkoon.

Nieminen aloittaa Open Sud de France -turnauksensa ottelulla toista kokenutta veteraania Florent Serraa vastaan. Serralla oli aiemmin voitokas Saldo Niemistä vastaan pelatuista otteluista, kunnes ranskalainen alkoi valua rankingissa alaspäin.

Myöhemmin tässä kuussa 32 vuotta täyttävä Serra etenee enää harvoin ATP-tason turnauksissa avauskierrokselta eteenpäin. Enimmäkseen hän pelaa haastajaturnauksissa, eikä menesty kummoisesti sielläkään.

Viime vuonna Serra meni vain neljästi toiselle kierrokselle kaikissa pelaamissaan turnauksissa. Hänen viime kauden paras esityksensä nähtiin jo vuoden ensimmäisellä viikolla, jolloin Serra meni Noumean haastajaturnauksen semifinaaleihin.

Viime vuonna hänen saldonsa rankingin sadan parhaan joukossa olevia vastustajia vastaan oli 4-13. Rankingissa sijalla 64 olevan Niemisen pitäisi hoidella Serra tänään. Nieminen on edennyt tässä turnauksessa puolivälieriin kahtena viime vuonna.

Suomalainen on parhaimmillaan sisäkentällä. Viimeksi hän kohtasi Serran juuri täällä vuonna 2010 ja voitti ottelun.

Berlocq puolestaan meni viime vuonna Vina del Marissa finaaliin. Vaikka hän pelasi viime viikolla hankalan viiden erän ottelun Davis Cupissa Philipp Kohlschreiberia vastaan, hän saa varmasti itseluottamusta siitä, että hän voitti ottelun - olkoonkin, että saksalainen joutui luovuttamaan. Lisäksi Berlocqin ei ole tarvinnut matkustaa kovinkaan paljoa.

Ei ollut kovin mieltäylentävä hetki katsoa, kun Berlocq juhlisti voittoaan loukkaantuneesta vastustajastaan repimällä paitansa. Tapaus jää varmasti monien, eikä vähiten Kohlschreiberin, mieliin pitkiksi ajoiksi, mutta ainakin Berlocq syttyy tähän otteluun. Lisäksi Berlocq on pärjännyt hyvin illan vastustajaansa vastaan.

Andrei Kuznetsov on suuri lahjakkuus, mutta hän on toistaiseksi menestynyt lähinnä haastajatasolla. ATP-kiertueella näytöt ovat vielä suurelta osin antamatta.

Venäläinen meni viime vuonna Umagissa puolivälieriin, mutta se olikin hänen paras suorituksensa itse pääkiertueella. Berlocq voitti Kuznetsovin viime vuonna sekä savella että, ihme kyllä, kovalla alustalla.

Kanalla on hampaita enemmän kuin Berlocqilla voittoja kovilta kentiltä, mutta argentiinalainen kukisti venäläisvastustajansa Moskovan sisähallissa viime vuoden lopulla.

Mahdollisesta Davis Cup -väsymyksestä huolimatta uskon Berlocqin olevan Kuznetsoville liian paha rasti. Berlocqin ja Niemisen lyöminen samaan tuplaan nostaa kertoimen 1,85:n liepeille.

Päivän veto: Nieminen ja Berlocq tuplaan, 1,85

Lyö vetoa tennisturnauksista täällä.