Birminghamin WTA-turnaus: Pliskova liian kova Lucic-Baronille


WTA-kiertue siirtyy Pariisin loistokkaasta Grand Slam -turnauksesta jokseenkin pienempiin ympyröihin.

Nürnbergissä jatketaan massakentillä. Ohjelmassa on ensimmäinen Nürnberger Versicherungs Cup, jonka päätähti on väsymätön Jelena Jankovic. Hänelle seuraa tekevät muun muassa Alize Cornet, Julia Goerges, Lucie Safarova ja Klara Zakopalova. Turnauksessa on jaossa 235 000 euroa.

Tulevaan Wimbledonin turnaukseen haetaan ennakkoasetelmia Birminghamissa, missä pelataan WTA-kiertueen ensimmäinen ruohokenttäturnaus. Kentillä nähdään esimerkiksi nurmiekspertit Sabine Lisicki, Tamira Paszek ja Tsvetana Pironkova.

Englannissa pelaavat myös Andy Murrayn entisen valmentajan Miles Maclagnin kanssa yhteistyön aloittanut Laura Robson, sekä rauhaskuumeen jälkeen pelikuntoaan hakeva Heather Watson.

Viime vuonna Birminghamin Aegon Classic -turnauksessa ennakkosuosikki voitti 24 avauskierroksen ottelusta 17. On huomionarvoista, että ensimmäisen kierroksen isoimmat yllättäjät olivat kaksi brittiä, jotka viihtyvät ruoholla paremmin kuin monet muut.

Tara Moore ja Melanie South voittivat tahoillaan Iveta Benesovan ja Mirjana Lucic-Baronin. Southilla on kuitenkin nyt edessä vaikea ottelu, sillä vastassa on entinen Birminghamin turnauksen mestari Magdalena Rybarikova. Moore kohtaa hieman kokemattomamman Kiki Mladenovicin.

Lucic-Baroni ei välttämättä tälläkään kertaa ehdi juuri asettua Birminghamiin. Vastassa on nimittäin kovaa lyövä Karolina Pliskova, joka lämmitteli viime viikolla menemällä Nottinghamin nurmikentillä finaaliin saakka. Hänen itseluottamuksensa ja sopeutumisensa ruohoalustalle ovat paremmalla tasolla kuin Lucic-Baronilla.

Pliskova myös voitti kaksikon ainoan aiemman kohtaamisen, joka pelattiin kovalla alustalla. Kroatialainen on viiden ottelun tappioputkessa. Pliskovan pelituntuma on tänään iso apu. Uskon sen siivittävän voittoon tänään.

Paras veto: Pliskova voittaa Lucic-Baronin, 1,70

Vedonlyönti ja otteluita suorina lähetyksinä täällä!