Charlestonin WTA-turnaus: Shvedova voittaa Kingin


WTA-kiertueen 14. viikko sai vetojemme kannalta huonon alun maanantaina, kun Melinda Czink ei käyttänyt mahdollisuuksiaan Mathilde Johanssonia vastaan.

Avauserän voitettuaan Czink hyytyi ja hyödynsi 16 murtopallomahdollisuudestaan vain viisi. Lopulta hän hävisi kolmannen erän 5-7.

Mallory Burdette ja Kiki Mladenovic pelasivat puolestaan oudon ottelun, joka meni amerikkalaisen nimiin erin 6-1, 1-6, 6-0. Myös Bethanie Mattek-Sandsin ja Anastasia Rodionovan ottelu sai absurdeja piirteitä. Kamppailu kesti kolme tuntia ja 42 minuuttia, jonka aikana nähtiin tukuttain kiistanalaisia tilanteita ja kyseenalaista käytöstä niin pelaajilta kuin toimitsijoiltakin. Tuttua tavaraa WTA-kiertueella siis.

Torstaina Charlestonissa nähdään Serena Williams, Jelena Jankovic, Sabine Lisicki, Julia Goerges ja Laura Robson. Huippunimistä Marion Bartoli, Maria Kirilenko ja Ana Ivanovic ovat puolestaan tulessa Monterreyn turnauksessa.

Näistä ennakkosuosikeista Robsonille tulee todennäköisimmin vaikeuksia. Hän kohtaa Estrella Cabeza-Candelan, joka meni viime viikolla Ospreyn savikentillä finaaliin. Robson ei taas ole ollut parhaimmillaan viime aikoina.

Robson voitti tämänpäiväisen vastustajansa viime vuonna Ranskan avointen karsinnoissa. Nyt 26-vuotias espanjalainen (voittokerroin 2,15) voi kuitenkin tehdä Robsonin päivästä vaikean.

Robsonin sijaan luotan Yaroslava Shvedovan voittoon nelinpelipartneriaan Vania Kingia vastaan. Ottelu alkaa Charlestonissa Suomen aikaa noin kello 17.

Shvedova on ollut tänä vuonna umpisurkea. Hän on voittanut pääkiertueella vasta kaksi ottelua. Luisu oikeastaan alkoi jo siitä, kun Shvedova voitti Serena Williamsin viime kesänä Wimbledonissa.

Maailmanrankingin 37. sijalla oleva pelaaja ei ole päässyt toiselta kierrokselta jatkoon sitten Wimbledonin. Paluu Shvedovan suosikkialustalle savelle - vaikka kyse ei olekaan aivan tavanomaisesta savikentästä - antanee kuitenkin lisäbuustia. Shvedova on lisäksi kaksinpelissä paljon parempi kuin King.

King on parhaimmillaan kovilla alustoilla, mutta sellaisellakin Shvedova voitti Kingin viime vuonna New Yorkissa suorissa erissä. Nelinpelitoverin kohtaaminen savella voi olla juuri se lääke, jonka tohtori määräsi pelin saamiseksi raiteilleen.

King pärjäsi karsinnoissa hyvin ja yllätti Karolina Pliskovan viimeisellä kierroksella. Hänen viimeisin voittonsa varsinaisista turnauksista on kuitenkin viime kesältä Washingtonista. Sen jälkeen King on hävinnyt kahdeksan kertaa avauskierroksella, eikä savikentällä pelaaminen kuulu hänen vahvuuksiinsa. Otan mielihyvin kiinni Shvedovan kertoimesta 1,82.

Päivän veto: Shvedova voittaa Kingin, 1,82.

Lyö vetoa WTA-turnauksista täällä!

Unibet TV näyttää useita Charlestonin WTA-turnauksen otteluita suorana - liity Unibetin asiakkaaksi täällä!