Eastbournen WTA-turnaus: Bartolille vaikeuksia Pernettaa vastaan


Sunnuntain veto Aegon Classic -turnauksen finaalista oli onnistunut valinta, sillä Dani Hantuchova voitti Donna Vekicin suoraan 2-0.

Hantuchova ansaitsi ensimmäisen nurmikenttätittelinsä. Slovakialainen hyödynsi 16-vuotiaan Vekicin mahdollisen väsymyksen ja huonon syöttelyn ja otti voiton melko vakuuttavaan tyyliin.

WTA-kiertue laittaa tällä viikolla hynttyyt yhteen ATP-kiertueen kanssa. Naiset huhkivat Eastbournessa ja s'Hertogenboschissa, joten maanantaille on paljon pelitarjontaa, jos sää sallii.

Kahdessa turnauksessa pelataan yhteensä 19 WTA-turnausta. Tapahtumista merkittävämpi on Eastbournen Aegon International -turnaus, jossa kentillä nähdään Aga Radwanskan, Na Lin, Angelique Kerberin, Petra Kvitovan ja Ana Ivanovicin kaltaisia tähtiä.

Avauspäivänä kentillä nähdään isoista nimistä Ivanovic, Maria Kirilenko ja Marion Bartoli. Myös Heather Watson pelaa avauskierroksen kamppailunsa jo tänään.

Bartolin voittokerroin Flavia Pennettaa vastaan on 1,38, mutten usko voiton irtoavan niin helposti. Bartolin kausi on tähän asti ollut varsin vaikea.

Bartoli on toki loistava nurmipelaaja. Hän on myös yltänyt tässä turnauksessa vuodesta 2007 lähtien aina vähintään semifinaaliin. Nyt hän on kuitenkin hukannut pelinsä. Kertoimissa on painotettu liikaa Bartolin aiempaa menestystä Eastbournessa.

Myös Pennetta on erittäin kyvykäs pelaaja ruoholla. Hän on muun muassa yltänyt Wimbledonissa neljännelle kierrokselle. Pennetta on kiusannut Bartolia nurmella ennenkin. Esimerkiksi vuonna 2011 Wimbledonin kolmannella kierroksella Pennetta venytti ratkaisevan erän Bartolia vastaan 16 pelin pituiseksi.

Bartoli vetäytyi viime viikolla Birminghamin turnauksesta nilkkavaivan takia. Nappaan peleihin Pennettan 1,5 erän etumatkalta.

Rosmalenissa kannattaa lyödä vetoa Dominika Cibulkovaa vastaan. Hänellä on ongelmia akillesjänteensä kanssa. Kipu on niin kova, että Cibulkova ehti jo aiemmin sanoa, ettei todennäköisesti pelaisi tällä viikolla. Hän on ehtinyt harjoitella vain yhden päivän ennen turnausta.

Lourdes Dominguez Lino ei ole kummoinen nurmipelaaja. Hän on kuitenkin yltänyt tällä kaudella hyviin tuloksiin, ja kerroin 3,75 ansaitsee pikkuvedon, kun Cibulkova on huonossa kunnossa.

Lauren Davis on urallaan pelannut nurmella vain yhden ottelun. Se tapahtui viime viikolla Birminghamissa, jossa huonovireinen Tsvetana Pironkova antoi Davisille kunnon selkäsaunan.

Amerikkalaienn kohtaa tänään Andrea Hlavackovan, jonka pitäisi olla tällä alustalla liian kova haaste. Davisin syöttö on nurmella pelkkää tykinruokaa.

Parhaat vedot

Pennetta (+1,5 erää) voittaa Bartolin, 1,73
Dominguez-Lino voittaa Cibulkovan, 3,75
Hlavackova (-1,5 erää) voittaa Davisin, 1,90

Vedonlyönti ja otteluita suorina lähetyksinä täällä!